İlçe merkez ve köylerinde görev yapan muhtarlara hafta sonunda yemek programı tertipleyen Yusuf Renkli, muhtarların katılımının engellendiğini öğrenince adeta çılgına döndü.
Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Nazım Göktaş tarafından muhtarlara gönderilen CHP yemeğine katılmayacaksınız,” şeklindeki telefon mesajını görünce şoke oldu. Yusuf Renklı, Muhtarlar Derneği Başkanı Nazım Göktaş'ın verdiği yemeğe katılmamaları konusunda, muhtarlara gönderdiği toplu mesaja, büyük tepki gösterdi.
CHP Bolu İl Genel Meclisi Adayı Avukat Yusuf Renkli, Muhtarlar Derneği Başkanı Nazım Göktaşa'a, açtı ağzını, yumdu gözünü. İlçe merkez ve köylerinde görev yapan muhtarlara hafta sonunda yemek programı tertipleyen Yusuf Renkli, muhtarların katılımının engellendiğini öğrenince adeta çılgına döndü.
Bolu Milletvekili Tanju Özcan ve CHP Gerede Belediye Başkan Adayı Bekir Uzun'un da hazır bulunduğu yemeğe, yaklaşık 90 kişinin iştirak edeceğini beyan etmesi sonrasında, oluşan cılız katılımdan şüphelenen Yusuf Renkli, mesleğinin de verdiği tecrübeyle solgun yüzlerle yaptığı kısa süreli soruşturmada olayın aslını öğrendi.
30 civarında davetlinin katıldığı yemekte konuşan CHP Bolu İGM Üyesi Adayı Avukat Yusuf Renkli, Göktaş'ın tavrını kınadığını dile getirerek, konuyu hukuki zemine taşıyacağını duyurdu.
Yemek sonrasında Geredegazetesi'ne yazılı açıklama yapan Renkli, Siyaset yapmak istiyorsa AKP rozetini taksın öyle çıksın karşıma,” diye konuştu.
Hayli sert ifadeler kullanan Yusuf Renkli, iddialı açıklamasında; Muhtarlar Derneği bir sivil toplum kuruluşudur. Her siyasal oluşuma tarafsız davranmak zorundadır. Nazım Göktaş AKP'li olabilir ama Muhtarlar Derneği'nin partisi olamaz. Cumartesi günü muhtarlarımıza projelerimi anlatmak için bir öğle yemeği vermeyi düşündüm ve tüm muhtarlarımızı yemeğe davet ettim. Çoğunluğu da davete icabet edeceklerini söylediler. Ancak şaibeli bir seçimle halen bu koltukta oturan ve kendisinin Muhtarlar Derneği Başkanı olduğunu iddia eden zat tüm muhtarlara perşembe günü (CHP'nin yemeğine katılınmayacağı) yönünde yazılı mesaj göndermiştir. Bununla da yetinmemiş Ziraat Odası'nın kapısında bekleyerek yemeğe gelen muhtarları tehditle geri çevirmiştir. Ancak yinede arzu eden muhtarlarımız davetimize katılarak kendisine gereken dersi vermişlerdir. Bu şahıs kendisinde bu hakkı nerden bulmaktadır. Siyaset yapmak istiyorsa AKP rozetini taksın öyle çıksın karşıma. Bu yaptığının yanına kâr kalmayacağını ve yasal yollardan gerekenin yapılacağını bilmesini isterim. Bu zatın muhtarlar derneği mevzuatını açıp okumasını tavsiye ederim. Zira görevlerinin farkında olmadığını düşünüyorum. Bu hareket şahsıma, vekilimize ve partimize yapılmış bir hakarettir. Bu hareketi şiddetle ve nefretle kınıyorum. Bu arkadaşın mesajına itibar etmeyip her türlü baskıya rağmen yemeğimize katılan muhtarlarımıza da teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
Muhtarlar Derneği adına Nazım Göktaş'ın yazdığı iddia edilen telefon mesajına da ulaşan gazetemiz, (0 531) 226 83 ..nolu telefondan gönderildiği tespit edilen SMS'de, duyuru” başlığında muhtarlara hitaben şu ifadelere yer verildiğini gözlemledi; Cumartesi günü verilecek olan CHP yemeğine gitmeyeceğiz. Bilgilerinize arz ederim. Gerede Muhtarlar Derneği.”