Milletvekili seçimlerinde dikkat çeken isimler arasında yer alan CHP'nin ikinci sıra Milletvekili Adayı Yusuf Renkli, oylarını yükselttiği Gerede'de, istediği oranı yakalayamasa da hatırı sayılır bir oy toplamına ulaşmayı başardı.

Gerede'de yaşanan seçim sürecini değerlendiren Avukat Renkli, CHP'nin ilçede oyunu artıran tek parti olduğunun altını çizerek, İlçemizdeki beklentimiz daha büyüktü ancak son hafta içinde AKP'ye kayma yaşandığını gördük” dedi.
“AKP'YE VERİLEN SON EMANET OYLARDIR”
Yusuf Renkli, Son yılların en önemli ve deyim yerinde ise demokrasi ve özgürlükler için tamam ya da devam niteliğinde olan seçimini hep birlikte yaşadık. Bir tarafta bütün devlet imkânlarını bürokratları, resmi araçları, örtülü ödenekten aktarılan paraları, yandaş desteklerini kullanan, vatandaşlarımızı yalanlarla ve yanlışlarla kandıran, baskılarla, tehditlerle oy toplayan bir iktidar, diğer tarafta ise mütevazı bütçelerle vatandaşlara iktidarın yanlışlarını ve kendi yapacaklarını anlatarak şart ve imkânları kısıtlı olan muhalefet partileri vardı. Bu aynen Türkiye'nin başka yerlerinde olduğu gibi ilçemizde de böyle olmuştur. Aslında ilçemizdeki seçmenlerden beklentimiz daha büyüktü ancak az önce söylediğimiz etkenlerden dolayı son hafta içinde seçmenlerin AKP'ye kayma yaşadığını gördük. Bunlar AKP'ye verilen son emanet oylardır diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“MİLLETVEKİLİMİZ SEÇİLİRKEN HİÇ ZORLANMADI”
Seçim sonuçlarını değerlendiren Renkli, Ancak yine de bu seçimi başarısız olarak değerlendirmek de partimiz açısından doğru bir yaklaşım olmaz. Zira partimiz ilçemizde sürekli olarak ve her seçimde bir artış trendine girmiştir. Her seçimde % 100 den fazla oranda artış elde ettik. Türkiye genelinde partimiz oylarını muhafaza etmesine rağmen Bolu baz alındığında Türkiye de en fazla artış yapan ikinci il olmayı başardık. Bu artışa Gerede olarak katkı vermek de umut verici. Bu seçim dönemi başladığında AKP 3-0 söylemini sıkça telaffuz etmesine rağmen bu dönem milletvekilimiz seçilirken hiç zorlanmadı ve ilk sonuçlarla birlikte meclise gideceği belli oldu. Hatırlarsanız 2011 seçimlerinde gece geç saatlere kadar seçildiği netleşmemişti. Her şeye rağmen ilçemizde partimizin var olduğunu ve vatandaşımız için ciddi bir alternatif olduğunu, rüştümüzü ispat etmiş olduk. AKP belediye başkanı ve milletvekili tüm devlet ve belediye imkânlarıyla birlikte, muhtarlarla birlikte büyük bütçelerle seçim kampanyalarını yürütmüş ve büyük oranda oy almıştır, bunu yadsımak mümkün değildir, ancak her şeye rağmen 2011 seçimlerine göre oylarında düşüş yaşanmıştır” dedi.

“ERİME SÜRECİNE GİRECEK”
Ak Partinin bundan sonraki dönemde erimeye gideceğini ifade eden Renkli, 2011 yılında aldıkları oylarda 2000 civarında bir eksilme olmuştur. Bu bile AKP'nin Türkiye'de hükümeti kurabilecek çoğunluğu neden bulamadığına dair bir göstergedir. AKP, bütün Türkiye'de büyük kayıp yaşadı ve hükümeti tek başına kurabilecek sonucu alamadı. Bundan sonra ise erime sürecine girecek ve meclisteki çoğunluk hesap sormaya başlayacaktır. Bütün yolsuzluk ve rüşvet dosyaları, fesat karıştırılan ihaleler, yandaşlara sağlanan rantlar birer birer sorguya çekilecektir” diye konuştu

“PARTİMİZ İLÇEMİZDE OYUNU ARTIRAN TEK PARTİDİR”
Son olarak Renkli Özetle biz yılmadan çalışmaya ve vatandaşımız için neler yapabileceğimizi anlatmaya onların yanında olmaya devam edeceğiz, kendimizi anlatma borcumuz ve vatandaşımızla aramızdaki mesafeleri yok etmek görevimizdir. Seçim döneminde çok güzel çalışmalar yaptık, sıkmadık el, girmedik dükkân bırakmadık, ev ve köylerimize de ulaştık, görüyoruz ki vatandaşımızdaki sempati bundan sonra da artmaya devam edecek ve bundan sonra daha başarılı sonuçlara imza atacağız. Partimiz ilçemizde oyunu artıran tek partidir. Bu hususun altını çiziyor ve önemsiyorum. Dolayısıyla artış devam edecek ve bir gün ilçemiz caddeleri gururlu CHP'lilerle dolacak taşacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerine yer verdi. Haber Merkezi