Gerede, yeni yıla zamla girdi. Şehir içi yolcu taşımacılığı yapan dolmuşlara 25 kuruş zam geldi. Zamlı tarife 1 Ocak'tan itibaren uygulamaya koyuldu. Dolmuşlarla 1,25 Liradan yolculuk yapan vatandaşlar böylece 1,50 Liradan yolculuk yapmaya başladılar.
1 Lira ile dolmuşla yolculuk yapan öğrenci tarifesine zam yapılmadı. Öğrenci olarak dolmuşla seyahat edenler yeni yılla birlikte yine 1 Liradan seyahat edecekler. Vatandaşlar ise dolmuşa her yıl yapılan rutin zamdan memnun değil.
Zamma karşılık, Yürürüz daha iyi” diyenler bile var. Bazı vatandaşlar ise geçtiğimiz yıllarda saatlerin geri alınmasıyla dolmuş saatlerinin değişmediğini, bu yıl son dolmuşun saat: 21:00'dan 20:00'a neden alındığını anlayamadıklarını ifade etti. Ayrıca dolmuşlara ilk iki sene zam yapılmadığını ve bu iki senenin ardından zam tarifelerinin uygulanmaya başladığını belirten vatandaşlar, özellikle TOKİ ve Yenimahalle güzergahını kullanan insanların dolmuşu kullandıklarını, 4 kişi bir dolmuşa bindiğinde bir taksi parasına ulaştığını ve bu durumda taksiye binmenin daha avantajlı olacağını söylediler.
Zamlı tarifeden önce (Pazar hariç) 26 gün dolmuşu kullanan bir kişi gidiş ve dönüş için aylık 65,00 TL ödüyordu. Yılbaşından sonra yapılan zamla birlikte 26 gün dolmuşu gidiş ve dönüş için kullanacak bir kişinin cebinden 78,00 TL çıkacak.