Kaymakam Arslan Yurt, geçtiğimiz günlerde aldıkları kalite belgesi ile birlikte kurumda daha kaliteli hizmet verileceğini işaret ederek, Buradaki amaç vatandaş memnuniyetini bir şekilde yükseltmek. Kişi, deyim yerindeyse adam yerine konulduğunu bilecek” diye konuştu.
ISO 9001:2008 kalite belgesi üzerine bazı açıklamalar yapan Kaymakam Yurt, bu belge sonrasında vatandaşın daha iyi hizmet almasının adeta zorunlu hale geldiğini belirterek, hangi işin ne kadar sürede biteceğini bileceklerini ve hizmet kalitesinin sürekli arttırılacağını dile getirdi.
Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, ISO 9001:2008 belgesi ile birlikte daha kaliteli hizmet verileceğini işaret ederek, Buradaki amaç vatandaş memnuniyetini bir şekilde yükseltmek. Kişi, deyim yerindeyse adam yerine konulduğunu bilecek” diye konuştu.
Kaymakam Yurt, aldıkları Kalite Belgesi ile birimlerdeki hizmet işleyişinin hızlanarak daha da verimli hale geleceğine işaret ederek; Kurallara uyulduğu zaman işler birikmez ve her şey yolunda yürür” dedi.
Yurt, Buradaki amaç, vatandaş memnuniyetini bir şekilde yükseltmek. Bir kurum var o kurumu çalıştıran kurallar var. Birde kurallar içerisinde kurum işlerini yöneten personeller var. Personelde kurumuna ne kadar sahip çıkıyor. Kurumun çalışmalarından ne kadar memnun? Bunu da yükseltmemiz lazım. Çalışanın memnuniyetini yükseltmezseniz onlarda vatandaşın memnuniyetini yükseltmez. Burada kendimizi kurallarla bağlamış oluyoruz. Çünkü zaman önemli. Kurallara uyulduğu zaman işler birikmez ve her şey yolunda yürür. Böylece zamanında işler bittiği için hem kendinizi hem de vatandaşı memnun etmiş olursunuz. Bunu sürekli halde sürdürmek için vizyon ve misyonumuzu belirledik”
Kalite Belgesi'nin arkasında bir yıla yakın bir hazırlık aşaması olduğu bilgisini veren Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, her vatandaşın aynı oranda işlerinin halledildiğini söyledi.
Kaymakam Arslan Yurt, bundan böyle personelin kendine çeki düzen vermesi gerektiğini vurgulayarak, (bugün git, yarın gel) mantalitesinin yerinde yeller estiğine işaret ederek, Amacımız işleri seri yürütmek, vatandaşı işi ile ilgili bilgilendirmek. Sonuçları ile ilgili olarak iş takibini kolaylaştırmak”
Gerede Kaymakamlığı'nın aldığı ISO 9001:2008 kalite belgesi üzerine bilgiler vermeyi sürdüren Kaymakam Yurt, Önemli olan nedir? En sıradan vatandaşın yani belki okuma yazması olmayan vatandaşın bile geldiğinde aynı seyirde işinin yürümesidir. Bunu vatandaşınıza hissettiriyorsanız bu en güzelidir. Herkese kanun bir hak verdiyse; çevresi olmayan vatandaşla çevresi olanla eşit haklar verilmiş olur” dedi.
Kaymakamlık olarak kapılarının herkese açık olduğunu vurgulayan Yurt, vatandaşın yanında referans amaçlı kişilerce (aracılarla) gelmesinin kendilerini rahatsız ettiğini dile getirerek, Fakat bu kusuru biz kendimizde görüyoruz” itirafında bulundu.
Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, Vatandaş buraya gelirken bize yanında birisiyle geliyor. Biz çok rahatsız oluyoruz aslında. Mesela, köy muhtarları dâhil buraya gelirken yanında ya encümen ya muhtarlar derneği üyesi ya da siyasi bir isimle birlikte geliyor. Bu bizi rahatsız eder. Demek ki biz vatandaşımıza (ya kardeşim sen yalnızda gelsen, hatta bir kâğıtta göndersen, ya da telefonda açsan; biz sizin işinizi aynı düzeyde takip ederiz) izlenimi verememişiz. Bu kusuru biz kendimizde görüyoruz. Sistemli faaliyetlerle bu tip şeyleri azaltmaya çalışıyoruz” sözlerini kullandı.
Kaymakamlığın, alınan Kalite Belgesi ile il'de ilk mülki idare olduğu da belirtildi.