Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığı ile Yurt dışından getirilip İstanbul Üniversitesi'nde eğitim alan öğrenciler, Gerede'de kamp yaptı.

İstanbul Üniversitesi'nde İlahiyat Fakültesi'nde eğitim alan değişik ülkelerden gelen toplam 35 öğrenci, Gerede Cevaplar Kur'an Kursu'nda Dr. Abdusselam Arı, Doç. Dr. Bekir Kuzudişli ve bayan Kur'an Kursu öğreticilerinden ders aldı. Muhammed Şahin (Almanya), Eray Oral (Fransa) Kerem Yurtlak (Belçika), Emre Şahin (Almanya), Ammar Sinan (İsviçre), İbrahim Seçen (Fransa), Süleyman Soyal (Almanya) Huzeyfe Nazilli (Avusturya) Fatih Buba ( Fransa) gibi ülkelerden gelen ve tamamı Türkçe konuşan öğrencilerden oluşan üniversite birinci sınıf öğrencileri, Gerede'deki eğitimlerini tamamlayıp ülkelerine döndü.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gerede Müftülüğü Vaizi Mutlu Gülbe, Diyanet İşler Başkanlığı'nca İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde okuyan yurt dışından gelen 35 öğrenci 2 hafta kamp yaptıklarını söyledi. 35 erkek ve bayan olmak üzere iki grup şeklinde Cevaplar Kur'an Kursu'nda eğitimlerini aldılar. Gerede'yi gezdiler.

Yurt dışı doğulu ve Türk olduklarını dikkat çeken Vaiz Gülbe, Aileleri zamanında yurt dışına yerleşmişler. Buraya gelen öğrencilerimizde hepsi Türk ve Müslüman. Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığı ile getiriliyor. İstanbul Üniversitesi'nde eğitimlerini almasını sağlanıyor. İlahiyat Fakültesi'nden mezun olduklarında ise yurt dışında din görevlisi olarak hizmet verecekler. Türkiye'den göndermek yerine orada doğan büyüyen kendi evlatlarımız imamlık, Kur'an kursu öğreticiliği ve müezzinlik yapacaklar. Diyanet İşleri Başkanlığı bu amaçla getirip hem Ülkemizi, İlçemizi tanıtıyor hem de eğitim veriyor. İnşallah güzel ve verimli olduğunu olacaklarını düşünüyoruz” dedi.

Gerede Müftüsü Hasan İzmirli ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, deneyimli hocalarımız yurt dışından gelen misafir öğrencilerimize 15 günlük kampda hem eğitim verdiklerini hem de Gerede'yi tanıtma imkanlarının olduğunu söyleyerek, kampın öğrenciler ve insanlık için faydalı olması dileğinde bulundu.

15 günlük kamplarının sonunda eğitimlerini tamamlayan öğrenciler, yapımı tamamlanan Müftülük binasını ziyaret edip binayı gezdi.