Bolu'nun Yumrukaya Köyü'nde, birbirine bitişik iki odunluk ve ahır çıkan yangında kullanılmaz hale geldi. Alevlerin, yandaki eve sıçraması son anda önlenirken, köylüler de yangına hortumla müdahale etti.

Yangın, öğle saatlerinde Ali Karakaya'ya ait odunlukta çıktı. Alevler, sonra bitişikte bulunan Hasibe Tercan'a ait odunluk ve ahıra da sıçradı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın, birbirine bitişik olan tek katlı yapıyı tamamen sardı. Haber verilmesiyle gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Köylüler de hortumlarla su sıkarak alevleri söndürmeye çalıştı.

Bu sırada alevler, yanda bulunan Hasibe Tercan'ın evine doğru ilerledi. Köylüler, evde tek başına uyuyan Hasibe Tercan'ın işitme engelli oğlu Ahmet Tercan'ı kapıya kırarak girip dışarıya çıkardı. İtfaiye ve köylülerin müdahalesiyle yangın eve sıçramadan kontrol altına alındı. İtfaiye, yangını tamamen söndürürken, iki odunluk ve ahır kullanılmaz hale geldi. Jandarma, elektrik kontağından çıktığı ileri sürülen yangınla ilgili soruşturma başlattı. DHA