AK Parti Bolu İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, Merkez köy ve mahalle muhtarlarına seslenerek, Biz diyoruz ki; ‘üçlü' olsun, güçlü olsun! İl Başkanıyla, milletvekiliyle, belediye başkanıyla, il genel meclisi üyeleriyle ve muhtarlarıyla el ele verelim Bolu'muzu geleceğe taşıyalım" dedi.

Ak Parti İl teşkilatı, 7 Haziran 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine 7 gün kala düzenlenen yemekte Bolu'daki Merkez Mahalle ve Köy Muhtarları ile bir araya geldi. İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek'in ev sahipliği ile Köroğlu Otel'de gerçekleşen toplantıya Bolu Muhtarlar Derneği, Bolu Köy ve Mahalle Muhtarlar Derneği ve Merkez Mahalle Muhtarlar Derneğine bağlı yaklaşık 150 muhtar ile teşkilatlardan mevcut Milletvekilleri ve milletvekili adayları Ali Ercoşkun ile Fehmi Küpçü, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer, Merkez İlçe Başkanı Adil Esen katıldı.

Toplantıda ilk konuşmacı İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer oldu. İl Özel İdaresi ve Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin yaptığı çalışmalardan bahseden Yüceer, köylerin ve ilçelerin AK Parti hükümetleri ile birlikte büyük gelişmeler kaydettiğini söyledi. Bu gelişmelerin tek başına iktidar olmanın meyvesi olduğunu belirten Yüceer, 13 yıllık istikrarın devamı için halkın 7 Haziran'da gerekli desteği kendilerine vereceğinden şüphe duymadıklarını söyledi. Yüceer'in ardından kürsüye çıkan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'da konuşmasında istikrarın önemine değindi. Başkan Alaaddin Yılmaz, "Ülkeye hizmeti sağlıklı yapabilmek için partilerin tek başına iktidara gelmesi gerekiyor. Koalisyon dönemlerinde ülke hizmet gördü mü, hayır... Şuan Cumhurbaşkanı sayımız 12, hükümet başkanı sayımız ise 62. Sağlıklı demokrasilerde Cumhurbaşkanı 12 ise hükümet başkanı da 12-13-14 ya da 15'dir, bizde ise 62" diye konuştu.

YILMAZ: "NE ZAMAN İSTİKRARA KAVUŞTUK, O ZAMAN GELİŞME KAT ETTİK"

Başkan Yılmaz, yaşanan siyasal istikrarsızlığın Türkiye'nin gelişmesine etki ettiğini savunarak, şunları söyledi: "Biz Türkiye olarak istikrarsızlık yüzünden geri kaldık. Ne zaman istikrara kavuştuk, o zaman gelişme kat ettik. İşte o yüzden istikrar, yani tek başına iktidar şart. Eğer biz iki dönem daha istikrarlı devam edebilirsek Türkiye artık geriye gitmez." Ak Parti Bolu Milletvekili ve 2'nci sıra adayı Fehmi Küpçü ise yaptığı konuşmada, muhtarları Yeni Türkiye için el ele yürümeye davet etti. Konuşmasında muhtarların önemli görevler üstlendiğine değinen Küpçü, "Evet, siyasetse siyaset, milletle beraber yürümekse dün olduğu gibi, bugün olduğu gibi yarında yürümeye devam edeceğiz. Bu kutlu yolculukta, yaşanabilir, kimlikli şehirler inşa etme noktasında tüm muhtarlarımızdan destek istiyoruz" dedi.

KÜPÇÜ: "HANGİ HAYIRLI İŞE İMZA ATTIN?"

Milletvekili Fehmi Küpçü, konuşmasının devamında isim vermeden muhalefet milletvekili Tanju Özcan'ı sert sözlerle eleştirdi. CHP'li Özcan'ın 4 yıllık süre içerisinde Bolu'ya bir çivi dahi çakmadığını ve sadece ucuz siyaset ürettiğini belirten Küpçü, şunları söyledi: "Bakın birileri ulusalcı geçiniyor. Atıp tutuyor meydanlarda; "şu kadar önerge verdim, bu kadar bunu yaptım" diye. Allah aşkına hangi hayırlı işe imza attın? Hele bir söyle de şu Bolu duysunda bir sevinsin!

"YİĞİTSEN, ERKEKSEN..."

Gittin bir köye? Baktın kimlikli bir insan var, baş örtülü okula gidememiş bir bacımız var. Ne yaptın Allah aşkına? Desene yiğitsen, erkeksen, mertsen, adamsan desene! Ben CHP'den, 21 milletvekilinden birisi olarak o başörtüsü ile ilgili Danıştay'a götüren zihniyetin bir tanesiyim! Haydi desene yiğitsen..."

"BİZ SADECE SİZİNLE; MİLLETİMİZLE YÜRÜDÜK"

"Bizim tek bir derdimiz var" diyen Milletvekili Fehmi Küpçü, konuşmasının devamına "Biz sizinle beraber Bolu'nun kimliğini değiştirmek için adam gibi siyaset yapıyoruz, hiç kıvırmadan! Başörtülü ninemizin başörtüsüne saygı göstererek, sakallı amcamızın sakalına saygı göstererek siyaset yapaya çalışıyoruz. Hiç kıvırmıyoruz! Biz sizin değerlerinizi ne Anayasa Mahkemesine getirdik, ne Danıştay'a getirdik ne de burada ulusalcı takılıp HDP ile beraber kol kola yürüdük. Biz sadece sizinle; milletimizle yürüdük bundan sonrada inşallah sizlerle birlikte yürümeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

ERCOŞKUN: "4 YILDIR BÜYÜK GAYRET GÖSTERDİK"

Ak Parti Bolu Milletvekili ve 1'nci sıra adayı Ali Ercoşkun'da yaptığı konuşmada, Ak Parti hükümetinin Türkiye genelinde yapmış olduğu hizmetlerden Bolu'nun hak ettiği payı alabilmesi için Milletvekili Fehmi Küpçü ile birlikte 4 yıldır büyük gayret gösterdiklerini söyledi. Ercoşkun, "Bugüne kadar Bolu'nun her köşesinde bu hizmetlerle alakalı olarak sizlerle mesai arkadaşlarımız olan muhtarlarımızla birlikte bu çalışmaları yürütmeye hep birlikte gayret ettik" diye konuştu.

"3 MİLLETVEKİLİ OLARAK DAHA GÜÇLÜ OLACAĞIZ"

Konuşmasının devamında Bolu'da 3-0 olması halinde "4'ncü milletvekili ben olacağım" diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kente olan ilgisinden bahseden Milletvekili Ercoşkun, şunları söyledi:

"Evet, önemli bir seçime doğru gidiyoruz. Bolu için çok önemli 7 Haziran seçimleri. Eğer 7 Haziran'da sizleri temsilen bizler, iktidar partisini temsilen 3 milletvekili olarak meclise gidersek bir bakanın, bir başbakanın karşısına çıktığımızda hem Bolu'yu, hem de Bolu'nun menfaatlerini çok daha güçlü bir şekilde savunabiliriz. Bugüne kadar sizlere hizmetkar olmaya gayret ettik. Bundan sonrada sizlerle, mesai arkadaşlarımızla; yani muhtarlarımızla, il genel meclis üyelerimizle, belediye başkanlarımızla, belediye meclis üyelerimizle ve teşkilatlarımızla birlikte Bolu'ya hizmetkar olmaya devam etmek istiyoruz."

COŞKUNYÜREK: "2003'TE BÜYÜK ZORLUKLAR YAŞIYORDUK"

Toplantının kapanış konuşmasını gerçekleştiren İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek'te Türkiye'de 13 yıldır devam eden siyasal ve ekonomik istikrarın 7 Haziran'dan sonra da devam etmesi zorunlu olduğunu söyledi. Geçmişte 2 dönem milletvekillik de yapan İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, 2003 yılında İl Özel İdaresi'ne ödenek aktarma konusunda büyük zorluklar yaşadığını belirterek, "Allaha şükürler olsun ki artık o günler geride kaldı" diye konuştu. Davutoğlu'nun Bolu'ya ayrı bir önem vermesi, ve milletvekilleri ile teşkilatların üstün gayretleri sonrası bu yıl Bolu'ya rekor bir kaynak ayıldığını söyleyen İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, şehrin her köşesine hizmet götürmenin mutluğunu yaşadıklarını kaydetti.

"İLK DEFA BİR İKTİDAR; BİR LİDER KÖYÜNÜ VE MAHALLESİNİ DÜŞÜNDÜ"

Konuşmasının devamında yakın tarihte yaşadığı bir anısını muhtarlarla paylaşan tecrübeli siyasetçi, "Bir kaymakam arkadaşımız dedi ki; Ben yirmi yıldır kaymakamım, ilk defa kaymakamlığın tadını çıkartıyorum dedi gelen paralardan dolayı. Evet, Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir iktidar; bir lider köyünü ve mahallesini düşündü. Bunun sonucunda da ciddi kaynaklar aktarıldı tüm Türkiye'de. Bolu'ya da ciddi kaynaklar geldi. Dün Yaşar hocam ile (İl Genel Meclis Başkanı) de baktığımız zaman 96 Milyon TL sadece KÖYDES'ten Bolu'muza para gelmiş bugüne kadar. Bunun haricinde diğer kaynaklarla harcadığımız tutar 100 Milyon TL'yi bulmuş. 196 Milyon TL gibi ciddi bir para köylülerimiz için kullanılmış. Bu yılki rakama baktık 30 Milyon TL. Bu rakam yıl içinde köylerimize, ilçelerimize hizmet olarak gidecek. Bu farkın nedeni de sayın Başbakanımızın il kongremizde karşılaştığı coşku sonrası ekstradan plaka numaramız olan 14'ü yani 14 Milyon TL'yi Bolu'muza aktarması oldu" diye konuştu.

"EL ELE VERELİM BOLU'MUZU GELECEĞE TAŞIYALIM"

Muhtarlara çağrıda bulunarak konuşmasını sonlandıran tecrübeli siyasetçi İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, şu ifadelere yer verdi: "Biz diyoruz ki; "üçlü" olsun, güçlü olsun! İl Başkanıyla, milletvekiliyle, belediye başkanıyla, il genel meclisi üyeleriyle ve muhtarlarıyla el ele verelim Bolu'muzu geleceğe taşıyalım." Haber Merkezi