Göynük ilçe kongresinden sonra açıklamalarda bulunan Ak Parti Bolu İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, kongrelere tek liste ile gidilmesine ilişkin Biz salonlarda kardeşlik hukukumuzun zedelenmesini istemiyoruz” dedi ve ekledi: Çünkü Ak Parti'yi zayıflatmak, bölmek isteyen ve parçalamak isteyen insanlar pusuda bekliyor. Bizim onlara fırsat vermemiz lazım!”

Göynük'te gerçekleşen 5. olan ilçe kongresinde aday olan Mehmet Demiröz ve Ali Karaoğlu ile birlikte basının karşısına geçen Ak Parti İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, büyük çekişmeye sahne olan seçimle ilgili değerlendirmelerde bulundu. 7 ay önce atamayla göreve gelen Demiröz'ün 178 delegelerin desteğini alarak güven tazelediği kongre ile ilgili olarak parti binasında açıklamalarda bulunan il başkanı, kongrelere tek listeyle gitmeyi uygun gördüklerini söyledi.

Gerçekleşen kongreye de tek adayla girmeyi planladıkları fakat son anda ikinci bir liste çıktığını ve bunu da uygun bulmadıklarını söyleyen Yüksel Coşkunyürek, Amacımız birlik beraberlik olsun. Kardeşlik hukukumuza zeval gelmesin ve Göynük'te küskünlük, dargınlık olmamasıydı. Çünkü biz sadece bize oy verenleri değil, toplumun her kesimini kucaklayan bir siyasi hareketiz. Ve bizlerin sorumluluk alanı sadece Bolu'nun ya da Göynük'ün sınırları ile çevrili değil. Bizim sorumluluğumuz bütün dünyayı ilgilendiriyor. Üzerimizde öylesi bir büyük sorumluluk var. İşte o yüzden burada çalışırken o ruhla çalışmak, o heyecanla çalışmak zorundayız. Ve inşallah burada, o manevi iklimin koktuğu yerde bizler yine dün olduğu gibi yarında birlikte el ele, omuz omuza vereceğiz ve Göynük'ün kalkınması için, Bolu'nun kalkınması için, Türkiye'nin kalkınması ve istikrarı için buradaki bütün kadro inşallah mücadelesine devam edecektir” şeklinde konuştu.

“AK PARTİ'Yİ PARÇALAMAK İSTEYEN İNSANLAR PUSUDA BEKLİYOR”

Konuşmasının devamında Ak Parti'de hiçbir zaman sen”, ben” kavgası yaşanmayacağını belirten Yüksel Coşkunyürek, partililerin desteği ile yeniden başkanlığa seçilen Demiröz'e sahip çıkılmasını rica etti. Demiröz'ün genç yaşta olduğunun altını çizen Coşkunyürek, kongreden çıkan arkadaşımız genç bir kardeşimiz, eksiklikleri olabilir. Noksanları olabilir. Ama bize düşen görev bu camianın insanları olarak; hep birlikte yardımcı olmak, sahip çıkmaktır. İlçe başkanımızın önderliğinde birlikte çalışmaya gayret göstereceğiz. Yine bugün muhtarlıktan istifa ederek adaylığını koyan Ali kardeşimizde aynı duygularla bu işe girişti. Ak Parti'nin şuanda ülke gündeminde uyguladığı bir misyonu ve vizyonu var. Ve biz salonlarda kardeşlik hukukumuzun zedelenmesini istemiyoruz. Bunun o salonlara taşımadan halledilmesi lazım. Dışarda halledeceğiz ki; dışarıda bizi istemeyen kesimler Ak Parti'nin güçlü duruşunu görsün. Çünkü Ak Parti'yi zayıflatmak, bölmek isteyen ve parçalamak isteyen insanlar pusuda bekliyor. Bizim onlara fırsat vermemiz lazım.” diye konuştu.

“GÖYNÜK BUGÜNE KADAR HEP İHMAL EDİLEN BİR İLÇEYDİ AK PARTİ İKTİDARINA KADAR”

Seçimin geçmişte kaldığını belirten Başkan Coşkunyürek, Buradaki eksiklerimizi ve noksanlıklarımızı gözden geçirdikten sonra canla başla çalışmalarımıza yarın başlayacağız. Yarından itibaren 2015 seçimlerinde bugüne kadar göstermiş olduğu o duruşu yeniden sergileyeceğiz. Göynük bugüne kadar bizim arkamızda durdu, inşallah bundan sonra da duracak. Ben buna inanıyorum. Bolu'dan 3-0 yapmamız için gerekli olan desteği verecek. Bundan hiçbir şüphem yok. Bizde bugüne kadar Göynük'e nasıl hizmet ettiysek, Göynük için nasıl koştuk, terlediysek seçilen arkadaşlarım ve teşkilatlarımızla hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu bizim boynumuzun borcu. Göynük bugüne kadar hep ihmal edilen bir ilçeydi Ak Parti iktidarına kadar. Hükümetlerimizle hatırlandı. İnşallah bundan sonra da başımızın tacı olarak hizmetlerimiz devam edecektir.” dedi.

“2015'TE GÖYNÜK'TEN YÜZDE 90 BEKLİYORUM”

Göynük'ün 2015 yılında gerçekleşecek seçimlerde Gerede ve Dörtdivan'ın elde ettiği yüzde 90'lık oy oranını geçmesini ve rekor kırmasını beklediğini söyleyen Coşkunyürek, Dün Mengen'deki ilçe başkanımız bizlere şu sözü verdi: Ben Gerede ve Dördivan'ın oyunu geçeceğim, onun için çalışacağım” dedi. Biz Gerede ve Dörtdivan'da yüzde 90 oy alıyoruz. Aslında bu sözü burada duymak isterdik. Bolu'nun en yüksek oyunu alan ilçe olacağız demenizi beklerdik. Çünkü Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'nun da, Cumhurbaşkanımız, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın da Göynük'e olan sevgisini ve muhabbetini biliyoruz. 21 Aralık'ta Sayın Genel Başkanımız ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu Bolu'ya il kongremize gelecek. O salonda en az bin tane Göynüklü hemşerimizi görmeyi bekliyoruz. O salon Göynük diye inlemeli ve Sayın Başbakanımızı Göynük'e getirmeliyiz.” dedi.

DEMİRÖZ: GÖYNÜK'TE TARİH YAZACAĞIZ”

Coşkunyürek'in bu konuşmasının ardından konuşan İlçe Başkanı Mehmet Demiröz ise, Göynük halkı her zaman Ak Parti'nin arkasında durmuştur. İnşallah yeni oluşturduğumuz yönetimle birlikte mevcut çıtamızı daha da yukarılara taşıyacak ve yüzde 90'ın üzerine çıkarak Göynük'te tarih yazacağız” diye konuştu.