Ak Parti Bolu İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, düzenlediği basın toplantısı ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendirdi. Halkın hür iradesini sandığa yansıtarak ilk kez Cumhurbaşkanını seçtiğini belirten Coşkunyürek, Biz Başbakanımıza oy veren, destek veren, gönülden dua eden bütün halkımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Ak Parti Bolu İl Teşkilatı, Recep Tayyip Erdoğan'ın zaferiyle sonuçlanan tarihi Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde elde edilen sonuçları değerlendirmek üzere Pazartesi günü basının karşısına çıktı.

Engelsiz Çay Bahçesi'nde düzenlenen basın toplantısına; İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, Milletvekili Ali Ercoşkun, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, Bolu Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin İka, İl Kadın Kolları Başkanı Arzu Aydın, İl Gençlik Kolları Başkanı Taha Furkan Sönmezel, Merkez İlçe Başkanı Adil Esen ile bazı yönetim kurulu üyeleri katıldı. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise şehir dışında olduğundan dolayı toplantıda yer almadı.

Türkiye genelinde alınan sonuçların üzerinde bir oy oranı ile Başbakan Erdoğan'a Bolu'dan destek vermenin mutluluğunu yaşadıklarını söylen İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, ülke açısından yeni bir gün doğduğunu söyledi.

“BOLU SİYASİ TARİHİNDE KÜÇÜMSENMEYECEK BİR DESTEĞİ BAŞBAKANIMIZA GÖNDERMİŞ OLDUK”

Türk demokrasi tarihinin en önemli günlerinden bir tanesini Pazar günü hep birlikte yaşadık diyen Coşkunyürek, Biz bunu bir milli irade bayramı olarak tarih boyunca önemle anılacağını tarihte altın harflerle yazılacağını hep söyledik yine dile getiriyoruz. Hakikaten Pazar günü Türk tarihine altın harflerle yazılacak bir gün yaşadık.

Çünkü ilk defa halk, kendi Cumhurbaşkanını, kendi iradesiyle ortaya koydu. Adayımızı, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı Türkiye Cumhuriyeti'nin 12. Cumhurbaşkanını olarak seçti. Biz Başbakanımıza oy veren, destek veren, gönülden dua eden bütün halkımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Tabi ki burada Bolu olarak da bizlerde hep şunu söyledik. Biz dedik zaten ilk turda Başbakanımızın seçileceğini biliyoruz. Ondan hiçbir şüphemiz yok. Ama bizim için önemli olan Bolu'dan Sayın Cumhurbaşkanımıza en yüksek desteği vermek olacak dedik. Seçim süreci boyunca hep bunu dile getirdik. Halkımızla bunları paylaştık.

Geldiğimiz nokta itibariyle Bolu halkı tüm ilçeleriyle beraber bizim bu temennilerimiz doğrultusunda sandıkta iradesini ortaya koydu. Ve Bolu siyasi tarihinde de küçümsenmeyecek bir desteği, yüzde 66.3'lük desteği Bolu'dan Cumhurbaşkanımıza destek olarak göndermiş olduk. Bu desteği veren tüm vatandaşlarımıza en kalbi şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

Tüm siyasi partilerden destek aldıklarını söyleyen Coşkunyürek, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: Burada sadece bizim partimize gönül veren vatandaşlarımızın değil, farklı siyasi partilerine destek veren vatandaşlarımızın da adayımıza destek verdiğini bizler müşade ettik. Bunu zaman zaman da sizlerle paylaştık. Aldığımız oy oranına baktığımız zaman ve en son seçimle beraber kıyaslandığımız zaman aradaki farkı oluşturan oy farkının farklı siyasi partilere gönül vermiş daha önce Milliyetçi Hareket Partisi'ne, Cumhuriyet Halk Partisi'ne, Saadet Partisi'ne, Büyük Birlik Partisi'ne oy vermiş vatandaşlarımızın büyük bir bölümünün de adayımıza destek verdiğini görüyoruz. Ben bu desteği veren Türkiye'nin istikrarı için, Türkiye'nin kalkınması için, Türkiye'nin büyümesi için, Türkiye'nin öncü ülke olması için, Türkiye'nin elde ettiği kazanımların devam etmesinden yana tavır gösterdikleri için, Türkiye'nin ekonomisinin daha da yükselmesi için destek veren kardeşlerimize yengelerimize bacılarımıza teker teker şükranlarımı sunuyorum teşekkür ediyorum.

“ARTIK SÖZ DİNLEYEN DEĞİL, SÖZÜ DİNLENEN BİR TÜRKİYE'YE EVET DEDİNİZ”

Sizler Pazar günü bu sandıkta bu iradeyi göstererek Türkiye'nin geleceğine oy verdiniz. Sizler Pazar günü bu sandıkta iradenizi ortaya koyarak Türkiye'nin bölgesinde de dünyada dün Kırgısiztan Cumhurbaşkanı'mızın dediği gibi, artık söz dinleyen değil, sözü dinlenen bir Türkiye'ye evet dediniz. Onun için sizlere teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Ak Parti siyasi hareketi Türk siyasi hareketi boyunca bu güne kadar elde ettiği bu 9. seçimdeki başarısıyla beraber bir tarih yazmıştır. Bu tarih yazmada da Ak Parti teşkilatlarında görev alan bütün arkadaşlarıma huzurlarınızda her birisine teşekkür ediyorum. Tabi ki sandık başında görev yapan bütün sandık görevlilerimize ayrı ayrı her birisine teşekkür ediyorum. İnşallah Bolu tarihi açısından da yeni bir gündür. Bu yeni bir güne hep beraber şahitlik yapıyoruz, bir başlangıç yapıyoruz. Bundan sonrada inşallah Bolu'da hiçbir ayrımı yapmadan birlik beraberlik içerisinde Bolu'nun geleceğini 2023'ünü, 2053'ünü, 2071'ini hazırlama onu inşa etmek için el birliğiyle koşturacağız.”

“MUHALEFETİN OTURUP KENDİSİNİ ÇEK ETMESİ LAZIM”

Seçimlerle ilgili değerlendirmelerinin ardından basının sorularını da yanıtlayan Coşkunyürek, Bolu'da ve Türkiye'de muhalefet partilerinin kendilerini sorgulamaları gerektiğini söyledi. Siyasetin temel özelliğinin güven olduğunu söyleyen Coşkunyürek, Siyasetin temel özelliklerinden bir tanesi güven. Vatandaş öncelikle size güvenecek. Yani sizin iyi niyetinize, aşkınıza, hizmetinize inanacak. Vatandaşımızda artık bunu iyi takip ediyor. Eskisi gibi hor görülen, çoban statüsünde görülecek insanlarımız değil. İnsanımız her şeyin farkında. Bu toprakların en ücra köşesinde yaşan insanımız bile Türkiye'de olan gelişmeleri artık her an takip ediyor. Onun için muhalefet vatandaşımıza bu güven kaybını verdiği sürece bu sıkıntıyı yaşayacak. Öncelikle muhalefetin oturup kendisini çek etmesi lazım. ‘Biz vatandaşımıza olan bu güven kaybımızı nasıl tazeleyeceğiz. İlkeli siyaseti nasıl oturtacağız' demesi gerek” diye konuştu.