Ak Parti İl Binasında Düzenlenen basın toplantısında merak edilen soruları yanıtlayan Yüksel Coşkunyürek, önümüzdeki erken seçimle ilgili hakkında ortaya atılan Yüksel Coşkunyürek Milletvekiliğine aday mı olacak iddialarını değerlendirdi. Ak Parti İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, " Bu dönemde hiçbirimizin kişisel hesap veya kişisel gelecek saplantısı ile hareket etmesi doğru karşılanmaz" ifadelerine yer verdi.

HABER: EMRAH ÖGET

Milletvekilliğine aday olup olmayacağı konusundaki söylentileri değerlendiren Ak Parti İl Başkanı Yüksel Coşunyürek, "14 yıldır Ak Parti siyasetinin içerisinde bulunan bir kardeşinizim ve siyasette bulunduğumuz günden bugüne de hep ilkeler doğrultusunda hareket ettik. Bize verilen yükü taşımanın zorluğu altında Bolu'ya ne verebiliriz, ne katabiliriz diye mücadele verdik. Tabiî ki ben 2 dönem milletvekilliği görevini yerine getirdim ve geriye dönüp baktığınız zaman da Rabbimize hamd ediyorum. Ak Parti'nin çok verimli dönemlerinde Milletvekilliği yapmak da benim için onur vericiydi. Bolu'ya olan sorumluluğumuz açısından da bir çok konuya el attığımız inancındayım ve bizden sonra da bayrağı görevlerini layıkı ile yapmak için değerli arkadaşlarımız aldı ve üzerlerine düşen görevi yapıyorlar" şeklinde konuştu.

"SİYASETTE BULUNAN HER İNSANA MİLLETVEKİLLİĞİ YAKIŞTIRMASI YAPILIR"

Konu ile ilgili açıklamalarına devam eden Yüksel Coşkunyürek, Tabiî ki siyasette bulunan her insana Milletvekilliği yakıştırması yapılır. Benim burada iki dönem Milletvekilliğinden sonra tekrar gelip İl Başkanlığı görevinde bulunmam o dönemki Başbakan, Sayın Cumhurbaşkanımızın görevlendirmesi ile olmuştur. Bize Bolu'da böyle bir görev yüklediğini kendisi bize tebliğ ettiğinde, onun talepleri doğrultusunda geldik ve tekrar görevi devraldık. Siyasette hiç bir zaman iki artı iki dört etmez veya iki dakika çok uzun bir zamandır. Şartlar her an değişebilir, her şey farklı şekilde cereyan edebilir. Ama ben şuanda İl Başkanlığı görevini yapıyorum. Malum 2010 Haziran seçimlerinde genel merkezimiz hem Belediye Başkanlarımıza hem Belediye Meclis Üyelerine ve de yeni seçilmiş İl Başkanlarımıza aday olmama telkininde bulundu. Bunu bir yazılı yasak olarak değil de bir telkin olarak ifade etti. Çoğu arkadaşımızda aday adayı olmadılar. Türkiye'de sadece iki tane Belediye Başkanı var o konuda istisna olarak aday yapılan. Bu sonuçta Genel Merkezimizin ön gördüğü bir karar. Eğer bu önümüzdeki seçimde de böyle bir karar alırsa da zaten bizim böyle bir şeyi konuşmamızın hiç bir manası yok” dedi.

"HERKESİN ÜZERİNE DÜŞEN GÖREVİ BULUNDUĞU YERDE YAPMASI GEREKTİĞİ İNANCINDAYIM "

Coşkunyürek, Zor bir dönemden geçiyoruz. Bu dönemde hiçbirimizin kişisel hesap veya kişisel gelecek saplantısı ile hareket etmesi doğru karşılanmaz. Biz memlekete hizmet konusunda, ülkeye hizmet konusunda görevimiz ne olursa her zaman yapmaya hazırız ve devam edeceğiz inşallah. Hep şunu söyledik ülkemiz kan kaybetmiş, zaman kaybetmiş bir ülke. Bunu gördük, yaşıyoruz ve herkese düşen büyük görev var ülkenin Dünya'daki yerini alması için. Burada da birikimi olan, emeği olan, bu ülkeye vereceği bir şey olan herkesin üzerine düşen görevi bulunduğu yerde yapması gerektiği inancındayım" ifadelerini kullandı.

"BU GÖREV MESELESİ TAKDİRİ İLAHİDİR"

"Şuanda Türkiye'de olan gelişmeler kendiliğinden olan gelişmeler değil. Türkiye'nin IMF'ye olan borcu bittiğinden itibaren Türkiye'deki bu olaylar başlatılmıştır. Yani bunu iyi incelemek lazım, Türkiye'nin büyük projeleri start verdiği zaman bu abartılar başlamıştır. Şuanda da Türkiye hem siyaseten, hem ekonomik olarak, hem de güvenlik açısından kritik bir devrede tutulmak için dış mihraklar ve ona içerde destekçi olmak için iç yapıdaki yapılanmalar Türkiye'yi bugünlere doğru götürmeye çalışıyorlar. Ama ben inanıyorum ki, Türkiye dünkü Türkiye değil. Hani bazıları şuan 90'lara geri mi dönüyoruz diye yazıyor. Dönmeyeceğiz inşallah! Cumhurbaşkanımız birikimi ile Devletin başında, inşallah yeni seçimde de Ak Parti tek başına yeniden iktidara gelir ve Türkiye yeniden o güzel, istikrarlı günlerine geri döner. Kimse şuan ki durumdan memnun değil, herkes şikayetçi. Bu görev meselesi takdiri ilahidir” diye konuştu.