Gerede'de 2012-2013 Eğitim Öğretim döneminde açılan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürlüğüne atanan Yrd. Doç. Dr. Feridun Kaya Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın´ı makamında ziyaret etti. Gerçekleşen nezaket ziyaretinde, yapılması planlanan ve projeleri hazırlanan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu inşaatı üzerine fikir alışverişi ve gündeme dair sohbet yapıldı.
Belediye Başkanı Ömer Baygın, yeni görevinden dolayı Yrd. Doç. Dr. Feridun Kaya´yı tebrik etti ve başarılar diledi. Yaklaşık yarım saat süren nezaket ziyareti hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.
Feridun Kaya kimdir?
1997 yılında Milli Eğitim Bakanlığına Öğretmen olarak atanan Kaya, 1998 yılında dil eğitimi için Almanya´ya gitti. Doktora eğitimini ise 2008 yılında finans ve bankacılık anabilim dalında tamamladı. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından, tüketici hukuku veya tüketicinin korunması ile ilgili bilimsel çalışmaların özendirilmesi amaçlarıyla 2009 yılında düzenlenen "12. Geleneksel Tüketici Ödülleri" yarışmasında "Bilimsel Çalışma" ödülü aldı. 2000 yılından bu yana öğretim elemanı olarak çalışan Kaya, son olarak Abant İzzet Baysal Üniversitesi´nde öğretim üyesi olarak görev yapmakta, Beykent Üniversitesi´nde ders vermekte ve Bolu İli Adli Yargısında Bilirkişi olarak görev yapmaktadır. Kaya´nın finans ve bankacılık alanında yayınlanmış çok sayıda ulusal ve uluslararası makale ve bildirisi bulunmaktadır. Aynı zamanda Kaya´nın ve dış ticaret, sigortacılık, bankacılık ve kredi kartı alanında 11 tane kitabı yayınlanmıştır.