Bolu'da evlerinin balkonunda arkadaşıyla oyun oynadığı sırada yüksek gerilim akımına kapılarak bedensel engelli olan Ömer Aşık, bitirdiği lisede santral memurluğu yapıyor. Azmiyle herkese örnek olan genç, şimdi de okçuluk sporuyla ilgileniyor.
Emniyet Polis Spor Gücü okçusu 21 yaşındaki Ömer Aşık, yaptığı açıklamada, 1999 yılında geçirdiği talihsiz bir kaza geçirdiğini söyledi. Balkonda arkadaşıyla oynarken yüksek gerilim hattına kapıldığını anlatan Aşık, kaza nedeniyle hayatının değiştiğini, yedi yaşında engelli kaldığını söyledi.
Aşık, yüksek gerilim hattının, evlerinin balkonuna yakın mesafeden geçtiğini, arkadaşının yüksek gerilim hattına tel attığını belirterek, Telin diğer ucu benim elimdeydi. Bu nedenle akım doğrudan bana geçti. Yaralandım ve sakat kaldım” dedi.
Uzun süre tedavi gördüğünü ve tekerlekli sandalyeyle kendi ihtiyaçlarını giderebildiğini belirten Aşık, engelli olduktan sonra yılmadığını, eğitimine devam ettiğini, ailesinin ve arkadaşlarının, kendisine her zaman destek verdiğini söyledi. 2010 yılında liseyi bitirdiğini, aynı yıl Milli Eğitim Bakanlığı'nın açtığı engelli personel sınavına girdiğini anlatan Aşık, sınavda aldığı 94 puanla, bitirdiği liseye santral memuru olarak atandığına dikkati çekti.
“Spor Engel Tanımaz”
Ömer Aşık, Bolu Emniyet Müdürlüğü'nün iki yıl önce başlattığı ‘Spor Engel Tanımaz' projesi sonrasında okçuluk sporuyla ilgilendiğini anlattı. İlk zamanlarda bu sporda ilerleyebileceğine inanmadığını aktaran Aşık, bu spora daha fazla zaman ayırarak, azmiyle bu noktalara geldiğini vurguladı.
Devlet memuru olduğu için spora fazla zaman ayıramadığına işaret eden Aşık, İş çıkışında 1,5-2 saatimi ayırabiliyorum. Hava şartlarının elverdiği sürede geliyorum. Çünkü ulaşım konusu büyük bir sıkıntı oluşturuyor. Buraya gelip giderken genelde halk otobüsünü kullanıyorum. Çünkü akülü arabamı iş yerinde de kullandığım için şarj konusunda problem yaşıyorum. Bu spor en azından beden yorgunluğundan ziyade zihin yorgunluğunu alıyor. İnsanı rahatlatıyor. Günün iş yorgunluğunu burada ok atarak atıyorum ve rahatlıyorum. Okçulukta kendimi geliştirdim, şimdi hocalarımızın eğitimleri sayesinde yarışmalara katılacağım” dedi.
Emniyet ekiplerinin ve hocalarının kendisine çok destek olduğunu anlatan Aşık, Bolu Emniyet Müdürlüğü'nün bu projeyi başlatarak, kendilerine farklı bir vizyon kazandırdığını ifade etti. Engellilerin yapabileceği spor dallarının sınırlı olduğuna dikkati çeken Aşık, Bu spor en azından zamanı değerlendirmemizi sağladı. İşten çıktıktan sonra, boş boş zaman geçirmek yerine ayrı bir etkinlikle uğraşıyorum. Sosyal hayatımda artıları oldu. Okçulukta, başarabilirsem en üst noktaya ulaşmak istiyorum. Başarılar elde edeceğime inanıyorum. Belki ileride Türkiye'yi dünyada temsil ederek bayrağımızı göndere çekebiliriz” dedi.