Elektriğin satışı üzerine Gerede'de yetkili bulunan SEPAŞ, ilçe sınırları dâhilinde ticari faaliyet gösteren işyerleri ve sanayi kuruluşlarına, abonelik süresi ile aylık ortalama tutarı üzerinden, faturalara iskonto” uygulamaya başladı.
Enerji Piyasası Denetleme Kurulu (EPDK), sanayi kuruluşları ve ticarethanelere özel bir imtiyaz tanıyarak, serbest tüketici” olabilme hakkı kazandırdı.
Fatura bedeli aylık ortalaması 150 TL ve üzeri bir tutara tekabül eden elektrik giderlerine, yüzde 10'luk indirim uygulanacak. Elektriğin perakende satışı konusunda Gerede'de yetkilendirilen SEPAŞ, ilçe sınırlarında ticari faaliyette bulunan işyerleri ve sanayi kuruluşlarına, fatura tutarı üzerinden farklı seçeneklerde indirim hakkı sunacak.
Abonelik süresine göre; müşterisine özel indirimler sunan elektrik kurumu, yüksek kwh'lik enerji tüketimine tüketicinin bütçesini yormayan çözümlerle yeni projeler geliştiriyor. Gerede'de sayısı 100'ün üzerinde çalışma faaliyeti gösteren işyeri, yüksek kwh değerindeki enerji tüketimini, indirimli fiyatlarla düşürebilecek.
Gerede Organize Sanayi Bölgesi'nde faal görülen birçok firmanın indirimli avantajlardan yararlanmaya başladığı öğrenilirken, şehir merkezinde ticari iştigali enerjiye dayalı olan pek çok işyerinin de yeni uygulamalardan haberdar edildiği bildirildi. Fatura tutarı belirtilen bedel seviyesinde olduğu izlenilen işyerleri, SEPAŞ'a başvurarak, yeni dönem faturalarında ‘iskonto'su işlenmiş bir düzenlemeyle karşılaşıyor.
Faturada kimliği belirtilen hak sahibinin şahsi müracaatı veya vekâletiyle işleme alınan indirimli avantajlar üzerinden, üretim ve perakende satışta rekabet” olgusu amaçlanıyor.