Gençler, köydeki sakinlerle birlikte Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kullanılmayan ilkokulunu sosyal tesis yapmak istiyor. İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer, yerel basında çıkan haberlerin ardından, sosyal tesis konusunda açıklamalarda bulundu.

Kırha Köyü sakinlerinden olan ve İl Genel Meclis Başkanlığı yapan Yaşar Yüceer, Bana da geldiler. Dedim ki, ‘Siz başlayın, üzerimize düşenin gereğini yaparız' dedim. Onlar zannedersem kendi heyecanlarını yenemeyerek bir yerlere gitmişler, gitmeye çalışmışlar. Bir şeyler yapamaya çalışıyorlar. Biz bu konuda üzerimize düşeni yaptık ve yaparız da” dedi.

Yüceer, Gençlerin bu konuda bir talepleri var doğru. Basında çıkan haberleri ben gençlerin heyecanına bağlıyorum. Çünkü ben Kırhalıyım doğru. Yaklaşık 12-13 yıl Kırha Köyü'nün dernek başkanlığını yaptım. Köyde hemen hemen her türlü sorunu çözme noktasında çalışmalarımız oldu. 170 metre kare üzerine iki katlı köy konağı yaptık, yemekhanesiyle birlikte. Köyün cenaze kılma alanı oluşturduk. Köy camisinde, yaylasında 12-13 yıldır çalışıyoruz. Dernekleşme adına birlik ve beraberlik adına köyde böyle bir olay var. Bu anlamda, biz İl Genel Meclis Başkanı olduktan sonra bu işi bıraktık köydeki gençlere. Gençler kendi adına kendileri köyde gördükleri önderlik daha önceden gördükleri bu yapıyla birlikte bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Köy okulları, bilindiği üzeri bütün köylerde boş duruyor. Bu anlamda gençler burayı kendi adlarına, kendileriyle bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Bana da geldiler. Dedim ki, ‘Siz başlayın, üzerimize düşenin gereğini yaparız' dedim. Onlar zannedersem kendi heyecanlarını yenemeyerek bir yerlere gitmişler, gitmeye çalışmışlar. Bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Biz bu konuda üzerimize düşeni yaptık ve yaparız da” diye konuştu. Haber Merkezi