Atatürkçü Düşünce Derneği 11. Genel Kurulu'nu yaptı. 6 yıldır Bolu Şubesi'nin Başkanlığını yürüten Elfaz Temiz, tüm baskı ve yıldırmalara karşın bu görevi devam ettirdiğini söyleyerek ‘Artık çok yoruldum' dedi. Şubenin ekonomik olarak da borcu olduğunu ve bu sıkıntıyı artık kaldırmak istemediğini belirten Temiz Mümkünse benden alın” demesine rağmen ısrarlı taleplerle tekrar başkanlığa seçildi.
Atatürkçü Düşünce Derneği Bolu Şubesi 11. Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi. Hem siyasi, hem de ekonomik olarak artık yorulduğunu söylemesine rağmen üyeler ille de Elfaz Temiz dedi.
“MÜMKÜNSE BU GÖREVİ ALIN BENDEN”
Derneğin şube faaliyetlerinin gösterildiği sunumla başlayan oturum, Başkan Elfaz Temiz'in konuşmasıyla devam etti. Temiz, Başımızda öyle bir hükümet var ki, hergün yola bugün ne olacak diyerek çıkıyoruz. Tüm baskılara rağmen devam ediyoruz. Ama günden güne derneğe ilgi, korkular yüzünden azalmaya başladı. İnsanlar baskılardan, acaba başıma ne gelir diye korkmaktan derneğe yaklaşamıyor. Biz Atatürk devrimlerine, ilkelerine, inkılâplarına bağlıyız, bunların savunuculuğunu yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Biz, bayrağı savunduk, biz üniter devlet yapısını savunduk, biz birliği, bütünlüğü savunduk, savunmaya da devam edeceğiz. Bunun aksini yapan asıl benden korksun. Hırsızı yakalayan polise değil, hırsıza ceza verilmeli. Bugün ise hırsız yakalayan polisler görevlerinden alınır oldu. Artık çok yoruldum. Hem siyasi olarak hem ekonomik olarak. Siyasi olarak bir şekilde mücadele ederiz ama ekonomik yük artık beni çok yordu. Mümkünse bu görevi benden alın. Üyelerimiz aidatlarını bile ödemiyor. Biraz katkıda bulunun derneğe. Şubenin 6-7 bin alacağı, 3-4 bin lira civarı borcu var. Ekonomik olarak sıkıntıdayız” diye konuştu.
MISIRLIOĞLU'NDAN STK'LARA DESTEK SÖZÜ
Temiz'in ardından genel kurula katılan CHP Belediye Başkan Adayı Mehtap Özcan Mısırlıoğlu yaptığı konuşma ile üyeleri ve genel kurula katılan kardeş STK'ları desteğe davet etti. ADD'ye ve onun gibi yan STK'lara maddi olarak kendisinin de destek vereceğini söyleyen Mısırlıoğlu üyeleri birlik olmaya çağırdı.
ELFAZ TEMİZ TEKRAR BAŞKAN
Daha sonra geçilen seçimlerde Elfaz Temiz'in Mümkünse bu görevi alın benden” demesine rağmen üyeler ‘ille de Temiz' diyerek başkanlık koltuğunu tekrar teslim etmek üzere oylarını Temiz'e verdi. Elfaz Temiz, Celal Aslan, Özgür Dönmez, Sebahattin Akman, Güldane Şahin, Sündüs Çalıkoğlu ve Emine Yılmaz'dan oluşan Yönetim Kurulu'nun aralarında Elfaz temiz'i Başkan seçeceği öğrenildi.