Bolu'da özel olan Mengen yöresel giyimini tanıtmak, unutulmamasını sağlamak ve yeni kuşaklara aktarmak amacı ile Yöresel Giyim Kültür şenliği gerçekleştiriliyor. Bu amaçla köylerden katılımın sağlanması için yoğun çalışmalar başlatıldı. Mengen gurbetçilerinin giyimlerine sahip çıkan, Mengen Sevdalılarının ilgisi ile 2.şenliğin daha çok ses getireceği düşünülüyor. Mengenli kadınların sandıklarında sakladıkları yöresel kıyafetleri artık özel terziler tarafından isteğe göre dikiliyor. Mengen Yöresel Tatlar ve Giyim şenliğine katılımın yarış halinde olacağı, tatlı bir rekabet eşliğinde ve folklorik yöre kadınlarının manken edası ile ilçeyi şenlendireceği ve ülkemizde ilgi ile izleneceği vurgulandı. Yöresel Tatlar ve Giyim Kültürü Şenliğinin bölgemizde ilk olduğu için yöresel elbisesini giyen kadınlarının katılımı istendi.

Mengen Yöresel Giyim Kültür Şenliği ile ilgili yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

Bizler kültürümüzü genç nesillere anlatmak ve yaşatmak istiyoruz. Bu bağlamda her yıl geniş kapsamlı çalışmalar yaparak yurt içinde yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Her yörede olduğu gibi tanıtım amaçlı Valilik, Kaymakamlık, Belediye ve ilçe Halk Eğitim Müdürlüğü, Dernekler tarafından işbirliği ve iletişimi artıracaktır. Projede Mengen yöresel kültürünü, giysilerini, örf ve adetlerini tanıtma amaçlı etkinlikler düzenlenmesi planlanırken, dünden bugüne kültürümüzün devam ettirilmesi için, il ve ilçe birimlerimizin araştırmalarından faydalanılacaktır.

Mengen yöresinin gelenek ve göreneklerini tanıtmak. – Mengen yöresinin tarihini, kültürel zenginliklerini tanıtmak. – Unutulmuş kültür mirasımızı gün yüzüne çıkarmak. -Bölgemiz arasında farkındalık yaratmak. -Bölge halkı ile projeye destek veren kurum ve kuruluşların kaynaşmasını sağlamak. -Kurumlar arası koordinasyon iletişim ve iş birliğini artırmak.

Mengen Havuzlu kahve yanında saat: 11.00 de toplanacak olan yöresel giyimli katılımcılar Davul ekibinin çalgıları ile kortej eşliğinde Dörtyol mevkiine kadar yürüyecekler ve ardından araçlarla Gökçesu Beldesine hareket edilecek.Gökçesu Belediyesinin ev sahipliğinde park alanında Mengen Yöresel çalgı ekip gösterileri.Halk Eğitim Yöresel Giysileri,tarım araç ve gereçleri sergileri Program bitimine kadar ziyarete açık olacak. Mengen Halk Oyunları gösterisi.Kadın Giysileri tanıtımı, Defile, Mengen Halk Oyunları Gösterisi, Katılımcıların birlikteliği kaynaşma yemeği, Yöresel Davul Zurna Ekibinin ve yöresel sanaçılarımızın Gösterileri ile saat 19.00 kadar eglencelerle proğram devam edecek” ifadelerine yer verildi. A. Haktan yamantürk