Sinema filmi Oflu Hoca'nın Şifresi” izleyenleriyle buluştu. Bolu Dağı'nda bulunan Highway Outlet AVYM'de yapılan Gala Gecesi'nde bir izleyicinin küfür eleştirisi, filmin yönetmeni Adem Kılıç'ı kızdırdı. İzleyiciye sert tepki gösteren Kılıç, Ben İmam Hatip mezunuyum. Bana akıl verme” dedi.

Vizyona giren ve yönetmenliğini Adem Kılıç'ın yaptığı komedi filmi Oflu Hoca'nın Şifresi”nin oyuncuları, Bolu Dağı'nda bulunan Highway Outlet Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde hayranlarıyla buluştular. Alışveriş merkezindeki sinemanın önünde toplanan yaklaşık 100 kişi filmin yönetmeni Adem Kılıç, Oflu Hoca karakterini canlandıran Çetin Altay ve oyunculardan Eser Eyüpoğlu'na büyük ilgi gösterdiler. Gala Gecesi öncesi oyuncularla yapılan söyleşi sırasında filmi izleyen Hüseyin Koçak isimli bir vatandaşın, Oflu Hoca'yı canlandıran karakterin çok küfür ettiğini ve çocuğuyla birlikte filmi yarıda bırakarak çıktığını söylemesi gerginlik yarattı.

“SİZİN BİR AMACINIZ VAR”

Koçak'ın küfür eleştirisine sinirlenen Yönetmen Adem Kılıç, Bakın biz vaaz vermiyoruz. Bir komedi filmi yaptık. Tercih edip gidebilirsiniz veya gitmeyebilirsiniz. Siz hoşlanmayabilirsiniz. Bugüne kadar Türk filmlerinde hocalar nasıl gösterildi biliyor musunuz? Hocalar meczup, okuyan, üfleyen, muska yapan, insanları yoldan çıkaran insanlar olarak gösterildi. Bizim Oflu hocamız son derece karakterli, camide insanların olaylara konsantre olamamasını gösteren, imamlığı bırakıp fırıncılığa başlayan son derece karakter sahibi, namuslu, dürüst bilge bir adam. Bizim hocamız bu. Biz küfrü küfür olsun diye yapmıyoruz. Hoca da sinirlenir ve küfredebilir. Bu küfür galiz bir küfür değil. Zaten bir eğlence yapıyoruz. Gerçek hayat gibi algılamak yanlış. Hocayı aşağılayıcı, dini aşağılayıcı herhangi bir unsur gördünüz mü? Sizin bir amacınız varsa onu söyleyin. Var, amacınız var. Ben sizi cevapladım. Başka da cevap vermeyeceğim size” diye yanıt verdi.

“BEN İMAM HATİP MEZUNUYUM, AKIL VERME”

İzleyicinin ısrarla tepki göstermesi üzerine İmam Hatip mezunu olduğunu hatırlatan Adem Kılıç, İnsanlara bir hayat tarzı sunmuyoruz. Dinler misiniz? Siz hoşlanmamış olabilirsiniz. Ama milyonlarca insan gidiyor bu filme. Siz sorudan öte bizi fırçalamak için buraya gelmişsiniz. Bakın beyefendi, ben İmam Hatip mezunuyum. Dini bilgin var mı senin? Ne var, ne okudun? Sen bana bu konuda akıl veremezsin, tamam mı kardeşim? Akıl veriyorsun, fırça atıyorsun. Bu toplumun içersinde senin yaptığın son derece ayıp. Biz sizin ayağınıza geldik. Siz bize burada fırça kayıyorsunuz. Başka sorusu olan, aklı başında soru almak istiyorum” ifadelerini kullandı.

“BEĞENMEDİYSEN BİR DAHA FİLMİME GİTMEZSİN”

Bugüne kadar televizyonlardaki dizi filmlerini hatırlatarak tepkisini sürdüren Yönetmen Kılıç, Aşkı Memnu'yu izledin mi sen? Muhteşem Yüzyıl'ı izledin mi? Milyonlarca insanın evinde bunlar 5 yıl boyunca izletildi herkese. Siz çıkıp onlarla ilgili herhangi bir eylem yaptınız mı? Kabahat bizde sizin ayağınıza geldik. Senden bahsediyorum. Diğerlerini saymıyorum. Bakın bir filmi gerçek hayat gibi algılamak nasıl bir şey ifade eder bilmiyorum. Biz bir hayat tarzı sunmuyoruz kardeşim. Biz bir eğlence yaptık. Beğenirsin veya beğenmezsin. Beğenmediysen bir daha benim filmime gitmezsin” şeklinde konuştu.

Tartışmanın ardından dizi oyuncuları ve yönetmen, hayranları ile fotoğraf çektirip imza dağıttı. Kemençe eşliğinde imza dağıtan oyuncular, daha sonra salona gelen misafirlerle birlikte filmi izleyip yorumlarını aldılar.