Gerede'de çalışma faaliyeti gösteren kemer esnafları, önceki gün kurulmasını planladıkları dernek çalışmasını görüşmek üzere Bedelli Çay Ocağı'nda bir araya geldi.
Ortak paydada belirli bir amaç kapsamında faaliyetlerde bulunmayı talep eden kemer imalatçıları, kurulumu sağlanacak dernek ile çalışmalarına yeni bir itibar kazandıracak.
Dernek kurulumunun genel şartnameleri arasında izlenilen ve hukuki boyutta gerekli görülen tüzük” hazırlığının tamamlandığı aktarılarak, kişisel ve çalışma faaliyetini gösteren belgeleri temin eden imalatçıların, dernek yönetiminde söz sahibi olabileceği bilgisi paylaşıldı.
Geçici yönetim kurulunun oluşturulduğu dernek, bir aylık süre zarfını takiben genel kurul toplantısı düzenleyecek.
İmalatçı sıfatıyla faaliyet gösteren tüm kemercilerin, gerçekleştirilecek genel kurul ile yönetime talip olabileceği açıklanan toplantıda; yönetim kurulu, yedek üyeler ve denetim kurulu seçim işlemlerinin de ‘genel kurul ile asıllaştırılarak” kesinleştirileceği bildirildi.
Eksik belgesi bulunan imalatçıların, dernek üyeliğine başvuramayacağı vurgulanırken, derneğin misyonu tanıtım” faktörüne bağlandı.
Toplamda 99 imalatçının üye kaydı bulunduğu belirtilirken, sayının 120'yi bulacağı tahmin ediliyor.
Dernek kurulum maliyetinin de imalatçı üyelerle paylaşıldığı toplantıda, yekün olarak 2500 TL'lik bir tutara ihtiyaç duyulduğu kaydedilirken, kuruluş giderlerinin üyelerden eşit miktarda talep edileceği ifade edildi.
Yıllık aidat giderlerinin de görüşmeye açıldığı toplantıda, gerçekleştirilmesi planlanan genel kurul toplantısı için Avni Akyol Öğretmenevi'ne ait salonunun uygun görüldüğü deklare edilirken, derneğin kuruluş gayesinde imalatçıların hemfikir olduğu gözlemlendi.
Derneğin kuruluş ve işleyiş sürecindeki amaç ise, Kemerciler arasında birlik beraberliğin sağlanması yoluyla rekabeti ortadan kaldırarak, Gerede'yi ve Gerede'de imal edilen deri ve deriden imalatı gerçekleştirilen kemer ve cüzdan gibi ürünlerin yurt içi ve yurt dışında tanıtılması” şeklinde tanımlandı.