Spor Toto Süper Lig'in ardından, PTT 1. Lig'de de Kulüpler Birliği kurulacak. 4 kişilik yönetimde Boluspor Kulübü Başkanı Savaş Abak'ta yer alacak.

Haber Merkezi

Gerçekleştirilen toplantının ardından PTT 1. Lig'de de Kulüpler Birliği 4 kişilik Yönetim Kurulu'nda Boluspor Kulübü Başkanı Savaş Abak'ta yer aldı.

PTT 1. Lig'de mücadele eden takımların başkanları Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile İstanbul'da bir araya geldiler.

Riva Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantıya Boluspor Kulübü Başkanı Savaş Abak'ın yanı sıra PTT 1. Lig'de mücadele eden takımların başkanları katıldılar. Oldukça samimi bir ortamda gerçekleştirilen toplantı sonunda Spor Toto Süper Lig'de hayata geçirilen Süper Lig AŞ.” gibi, PTT 1. Lig takımları için de PTT 1. Lig AŞ.” kurulması kararlaştırıldı.

ABAK, 4 KİŞİLİK YÖNETİMDE!

Elazığspor Başkanı Selçuk Öztürk, gerçekleştirilen toplantıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yaklaşık 1,5 saat süren toplantı sonunda PTT 1. Lig Kulüpler Birliği kurma kararı aldıklarını aktaran Elazığspor Başkanı Öztürk, yapılan müzakereler neticesinde Kulüpler Birliği Yönetimi'ne seçildiğini aktardı.

PTT 1. Lig Kulüpler Birliği Yönetim Kurulu'nda Elazığspor Başkanı Selçuk Öztürk'ün yanı sıra; Giresunspor Başkanı Mustafa Bozbağ, Boluspor Başkanı Savaş Abak ile Adana Demirspor Başkanı Selahaddin Aydoğdu yer aldı.

Kulüpler Birliği'nin bundan sonraki süreçte Türkiye Futbol Federasyonu'yla birlikte hareket edeceğini ifade eden Elazığspor Başkanı Selçuk Öztürk, PTT 1. Lig takımlarının yayın ve reklam gelirlerini arttırmak için çalışacaklarını söyledi.

YILDIRIM DEMİRÖREN'E DESTEK ÇIĞ GİBİ

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı'na yeniden aday olan TFF Başkanı Yıldırım Demirören'e destek çığ gibi büyüyor.

İçlerinde Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın da bulunduğu 15 Süper Lig kulübünden sonra, PTT 1. Lig'de mücadele eden 13 kulüp de seçimde Yıldırım Demirören'i destekleyeceklerini açıkladılar.

Yıldırım Demirören'in başkanlığı için imza atan PTT 1. Lig kulüpleri şöyle: Adana Demirspor, Elazığspor, Yeni Malatyaspor, Giresunspor, Boluspor, Karşıyaka, Göztepe, Altınordu, Albimo Alanyaspor, Şanlıurfaspor, Samsunspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Balıkesirspor.

Daha önce Kulüpler Birliği Vakfı'ndan da Yıldırım Demirören'e destek kararı çıkmıştı. İstanbul'da toplanan kulüplerden 15'i, yeniden aday olan TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in arkasında olduğunu açıklarken, Trabzonspor, Kasımpaşa ve Gençlerbirliği ise çekimser kaldı.