Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emin Semercioğlu, Elginkan Vakfı Bolu Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi'nde Saadet Demirel yönetiminde yapılan Yönetici Asistanlığı kursunun kursiyerleri ile TSO'da düzenlenen bir seminerde bir araya geldi.
Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu'nda Başkan Yardımcısı Kemal Sert'in de katılımıyla gerçekleştirilen seminerde yönetici asistanlığı kursuna devam eden kursiyerlere konuşan Emin Semercioğlu, işveren gözüyle yönetici asistanı kavramı ve yönetici asistanının sahip olması gereken özelliklere ilişkin görüş ve önerilerini kursiyerlere anlattı.
Günümüzde eğitimlerini bitiren gençlerin önünde iki seçenek olduğunu belirten Emin Semercioğlu, bunlardan ilkinin kendi işini kurup girişimciler arasına dahil olmak, diğerinin de profesyonel iş yaşantısına katılmak olduğunu ifade etti. Profesyonel çalışma yaşantısına katılan kişilerin de girişimci düşünceyle çalışması gerektiğine işaret eden Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emin Semercioğlu, bugünün öne çıkmış büyük profesyonellerine bakıldığında, hepsinin ortak özelliğinin çalıştıkları kurum ve kuruluşların gelişmesi, daha ileri noktalara taşınması ve büyümesi için yenilikçi ve yaratıcı düşünen, vizyoner bakış açısıyla çalışan ve önünü iyi görebilen kişiler olduklarını dile getirdi. Yaptığı çalışmalarla birlikte çalıştıkları üst yöneticilerinin önünü, yolunu açan, onların işlerini kolaylaştıran kişiler olarak yönetici asistanlarının da yöneticilerden sonra geldiğini ve bu nedenle donanımlı kişiler olması gerektiğini kaydeden Emin Semercioğlu, bir yönetici asistanında en önde gelen özelliğin dikkat ve gözlem yeteneği olduğunu söyledi.
Emin Semercioğlu, Burada en önemlisi söylenenleri doğru anlama, gerektiğinde soru sorarak teyit etmedir. Soru sormaktan kaçınmayın. Meraklı olun. Bilgi ve öğrenme isteğinizi canlı tutun. Unutmayın, soran da bilendir, cevaplayan da bilendir. Yönetici asistanı çalıştığı yere yönetici gibi bakar. Yöneticisinin kendisine soracağı soruları ondan önce düşünür, cevaplar ve yöneticisinin karşısına her zaman hazır olarak çıkar. Bugün en çok eksikliği çekilen vasıflardan birisi budur” dedi.
Yönetici asistanının özgüven sahibi olması gerektiğine de değinen Emin Semercioğlu, Öncelikle başarılı olacağınıza siz kendiniz inanın. Siz kendinize inanmazsanız, başkaları da size inanmaz. İşverenlerinizin sizlere güvenmesi gerekir. Hata da yapabilirsiniz; ama her zaman dürüst olun, yalan söylemeyin. Dürüstlüğünüz ve ahlakınız, sizlerin en önemli sermayesidir. Size güvenmeyen sizinle iş yapmak da çalışmak da istemez. Önce, kendinizi güvenilir kılmayı öğrenin. Sosyal hayatınıza da dikkat edin. Bilgi ve yaşantısıyla her zaman örnek gösterilenlerden olun” diye konuştu.
Azmin, hırs ve çalışkanlığın belirleyici özelliğinden de bahseden Emin Semercioğlu, kursiyerlerden kendilerini değil işlerini önemsemelerini istedi ve bugün yapılanın ne yazık ki bunun tersi olduğunun altını çizdi. Emin Semercioğlu, Karşılaştığınız güçlüklerin hevesinizi kırmasına izin vermeyin. Çünkü sürekli sizin başarılı olamayacağınızı söyleyenler çıkar. Siz sadece yaptığınız işe yoğunlaşın. Sürekli araştırın. İnternetten yararlanın. Orada milyonlarca bilgi ve belge sizlerin hizmetine sunulmuş. İnterneti artık sosyal medya dışında da kullanmayı öğrenin. Dünyayı izleyin. Zira artık yalnızca okulunuzdaki veya şehrinizdekilerle değil, bütün ülkeden ve hatta dünyadan gençlerle rekabet halindesiniz. Burada farkı, kendine en çok yatırım yapan belirler ve ön plana çıkar. En az bir yabancı dili çok iyi konuşup yazabiliyor olun. Not alma kültürünüzü geliştirin. Hafızanıza hiçbir zaman güvenmeyin. Yazmazsanız, unutursunuz. Unutursanız, yalan söylersiniz. Yanında ajandası olanın yalana ihtiyacı kalmaz. Ve hepsi bir tarafa, yaptığınız işi sevin. Çevrenizi ve ortamınızı sevin. Yoksa başarılı olmanız söz konusu olmaz” ifadelerini kullan