S.S. Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Olağan Mali Genel Kurulu yapıldı. S.S. Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Yoltaş, hükümete ve yöneticilere karşı hiçbir zaman isyankar olmadıklarını vurguladı. Yoltaş; Biz küçük esnaflar için yasa nasıl uygulanıyorsa, büyük esnaflar içinde uygulanmalı. Biz esnafları kimse küçümsemesin. Biz ülke nüfusunun dörtte birini oluşturuyoruz. Biz de bıçak kemiğe dayanırsa, sesimizi çıkarırız” dedi.
S.S. Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Koopratifi Mali Genel kurulunun diban başkanlığı görevini, S.S. Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertan Taşlı yaptı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan toplantıda ilk olarak yıllık çalışma raporu okundu. S.S. Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Yoltaş, raporla ilgili yaptığı konuşmada ilk olarak kooperatifçiliğin kanundaki yerinden bahsetti. Kooperatifçiliğin kendileri için de halk içinde önemli olduğunu vurgulayan Yoltaş, kooperatifin küçük esnaflara olan avantajlarından bahsetti.
‘Ahi evrandan aldığımız kültürle esnaflık yapıyoruz” diyen Yoltaş, hükümete ve yöneticilere karşı hiçbir zaman isyankar olmadıklarını vurguladı. 2002 yılından bu yana 60 milyon lirayı esnafa dağıttıklarını ve bu paranın büyük kısmının da geri ödendiğini söyleyen Yoltaş, Ama meyve veren ağaç taşlanır. Ancak lafa bakılmaz aynası iştir kişinin diyerek biz yolumuza devam etmek istiyoruz” dedi.
Yapılan temaslar sonrasında 1,5 milyon liralık faizi sildirdiklerini ve bunu da yine Bolu'nun öz kaynakları ile sildirdiklerini söyleyen Yoltaş, ESKOP A.Ş'ninde turizm ve ticarette Bolu ekonomisine verdiği desteği dile getirdi.
‘Biz bu ülkenin mihenk taşlarıyız' diyen Yoltaş, Biz küçük esnaflar için yasa nasıl uygulanıyorsa büyük esnaflar içinde uygulanmalı. Biz esnafları kimse küçümsemesin. Biz ülke nüfusunun dörtte birini oluşturuyoruz. Biz de bıçak kemiğe dayanırsa sesimizi çıkarırız” şeklinde konuştu.
Yapılan bu konuşmanın ardından gündem maddeleri bir bir okundu, oylamaya sunuldu. Oy birliği ile kabul edilen raporların ardından genel kurul sona erdi.