Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Yoltaş, Esnaf ve Kefalet Kooperatifinin en uygun krediyi vererek esnaflara kolaylıklar sağladığını belirterek, esnaflara seslendi. Yoltaş, Herkesi Bolu Esnaf Kefalet Kooperatifine bekliyorum. En azından gelirler, bir çayımızı içerler, bizden bilgileri alırlar ve bu kredilerden faydalanırlar” dedi.

ÖZEL HABER: EMRAH ÖGET
“0.5 İLE BİZ ESNAFIMIZA KREDİ KULLANDIRIYORUZ”
Öncelikle esnafların Ramazan ayını kutlayan Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Yoltaş, Bolu Esnaf Kefalet Kooperatifi olarak 40 yılı aşkın bir süredir Bolu esnafına finansal konuda yardımcı oluyoruz. Bizler 2002'de bu göreve geldiğimizde kooperatifimizde her şeyi yeni baştan düzelttik ve yeni yapılandırmalar yaptık. Tamamen bilgisayar ve online sistemlere geçtik. Şuanda piyasada en düşük krediyi Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifleri vermekte. Yani 0.5 ile biz esnafımıza kredi kullandırıyoruz. Bugün hangi bankaya gitseniz 1'ün üzerindedir krediler” diye konuştu.

“ÖDEMELERİMİZ ÜÇ AYLIK DÖNEMLER HALİNDEDİR”
Verdikleri kredilerin ödenmesindeki kolaylıklardan bahseden Yoltaş, Bizim kredilerimiz üstelik azalan bakiyeye göre gider, nasıldır bu; bir kişi ilk taksitinde 1000 TL öderse bu ikinci taksitinde 900, üçüncü taksitinde işte 890'a düşer. Artı bizim ödemelerimiz yine üç aylık dönemler halindedir. Yani krediyi kullanan 90 gün hiç para ödemez 90 gün sonra ilk taksitini öder. Sonra yine 90 günlük bir aralık vardır ve ikinci taksitini öder. Bolu'nun hemen hemen büyük bir çoğunluk esnafına kredi vermekteyiz ve veremediğimiz esnaflarda var tabi ki. Onlara da veremememizin nedeni piyasada işleri çok iyi değildir, senedi, çeki ödenmemiştir, bankalarda kırmızı noktası vardır, bu gibi durumlarda zorlanıyoruz. İnşallah o esnaflarımızda bu tip sicillerini düzelterek, belki yeni kurulacak hükümetimizde bir sicil affı çıkartır, o zaman o esnaflarımıza da hizmet edebiliriz” şeklinde konuştu.

“ŞUANDA EN UCUZ KREDİYİ VERİYORUZ”
Kredi limitlerinin 100 bin TL olduğunu söyleyen Yoltaş, Bu küçük esnaflar için oldukça güzel bir para, işlerini genişletme açısından, rahat bir nefes alma açısından güzel bir rakam olduğunu düşünüyorum. Tüm Bolu'daki esnaflarımızı Bolu Esnaf Kefalet Kooperatifine davet ediyorum. Şuanda en ucuz krediyi veriyoruz, rakamlarımız çok iyi, vadelerimiz bir yıldan beş yıla kadar. Bundan faydalanmaları onların menfaatine olacak. Yine Esnaf Odası, değerli başkan arkadaşlarımız var ve onlarla da sık sık bir araya gelerek istişareler ediyoruz. Onlar da kendi odalarına bağlı esnaflarına bunu anlatıyorlar, anlatmaya da devam edecekler. Onlar sayesinde de tüm esnaflara ulaşmaya çalışıyoruz” dedi.

“HEDEFİMİZ KREDİ LİMİTİNİ 150 BİN TL'YE ÇIKARTMAK”
Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi olarak ileriye yönelik hedeflerinden de bahseden Yoltaş, Hedefimiz kredi limitini 150 bin TL'ye çıkartmak, Bolu'daki şuan 1000'in üzerinde esnafa kullandırdığımız krediyi, Bolu'daki esnafın tamamına kullandırmaktır. Esnaflarımız işlerini genişletmek için bizlere gelsinler. Biz de onlara bu kredileri kullandıralım” şeklinde konuştu.

“SIFIR FAİZLİ KREDİ KULLANDIRDIK”
Kaybolmaya yüz tutmuş mesleklere sıfır faizli kredi kullandırdıklarını belirten Yoltaş, Yani bazı meslekler artık ölme noktasına gelmiş ama nostalji olarak bu meslekleri devam ettirmemiz lazım. Bunlara da hükümetimiz büyük kolaylık çıkardı. Bunlara yine bir yıldan beş yıla kadar sıfır faizli kredi onayı sundu. Biz de bunu Bolu'daki esnaflarımıza anlattık, içlerinden hakikaten böyleleri çıktı, geldi ve onlara da bu sıfır faizli kredileri kullandırdık” dedi.

“TÜM BOLU'DAKİ ESNAFLARA SESLENİYORUM”
Tüm Bolu'daki esnaflara sesleniyorum diyen Yoltaş, esnaflar için son olarak, Gelsinler ve buradan bu düşük faizli krediyi kullansınlar. Bu kredileri ne kadar çok kullandırırsak Bolu'daki ticari hayatta daha rahatlayacak. Çünkü biz bu krediyi Ankara'dan hazineden alıyoruz ve Bolu'da herkese yansıyor. Bugün bir manav kredi kullansa kullandığı kredi sadece kendisine değil çevresindeki esnaflara da faydalı oluyor. Herkesi Bolu Esnaf Kefalet Kooperatifine bekliyorum. En azından gelirler, bir çayımızı içerler, bizden bilgileri alırlar ve bu kredilerden faydalanırlar” ifadelerine yer verdi.