Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, makam odasında yapılan aramada 2 adet böcek olarak tabir edilen dinleme cihazlarının bulunduğunu açıklamasının ardından ilimizdeki üst düzey yönetici ve siyasilerinde ‘bende dinleniyor muyum' kaygısı başladı.
Başkan Yılmaz açıklamasında dinleme cihazlarının bir tanesinin masasının altından, diğerinin ise koltuğun altından çıktığını söyledi. Şimdi akıllarda ise bu cihazların başkanın makam odasına nasıl yerleştirildiği. Başkanın açıklamasına göre amatör olan bu cihazlar başkanın odasına kim yada kimler tarafından sokuldu. Aslında başkanın makam kapısı mesai saatleri içinde devamlı açık duruyor. Yer yer başkanı ziyaret edenler başkan makamında olmasa bile başkanı beklerken makam odasında bekleyebiliyorlar. Başkanın odasına bu cihazları başkanı ziyaret eden birilerince mi yerleştirildiği yoksa belediye içinden birilerinin mi kullanıldığı belirsizliğini koruyor.
YAMANTÜRK VE AĞCAN'IN ODASINDA DA BULUNMUŞTU
Öte yandan geçtiğimiz yıllarda yine belediye içinde yapılan aramada dönemin başkan yardımcısı İsmail Yamantürk ve yine başkan yardımcısı İhsan Ağcan'ın da odasında böcek olarak tabir edilen dinleme cihazı bulunmuştu. Yamantürk'ün odasında bulunan böcek pille çalışan bir model olup dinleme mesafesi 300 metreydi ve cihazın pil ömrü 3 aydı. Fakat İhsan Ağcan'ın odasında bulunan cihaz daha profesyonel bir cihazdı. Zira cihaz direkt elektrik hattına yerleştirilmiş olması nedeniyle pili bitme gibi bir durumu söz konusu değildi. Diğer yandan dinleme mesafesi 1 buçuk kilometre idi.
BAŞKA KİMLER DİNLENİYOR?
Başkan Yılmaz'ın böcek açıklamasından sonra Bolu'da böcek alarmı başladı. Başta üst düzey bürokratlar olmak üzere siyasetçilerde dinlenme kaygısı yaşamaya başladı.
TELEFONLARDA DİNLENİYOR MU?
Dinlemelerin sadece böcek yoluyla mı yoksa yasa dışı olarak telefon dinleme metoduda kullanılıp kullanılmadığı merak konusu. Son günlerde Bolu'da önemli noktalarda bulunan bir çok kişi yasa dışı olarak dinlendiğini düşünüyor. Kamuoyunda kulaktan kulağa dolaşan bilgilere göre birileri Bolu'da istediğini dinleyebiliyor.
BOLU'DA DİNLEME ÇETESİ Mİ VAR?
Başkan ve yardımcılarının makam odasına kadar girip dinleme cihazı yerleştiren kişi yada kişiler kimler? İşte cevabı merakla beklenen soru bu. Bolu Emniyetinin bu konuda bir operasyon yürütüp yürütmediği ise bilinmiyor. Başarılı operasyonları ile dikkat çeken İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar'ın bu konuyla ilgili olarak yapacağı açıklama merakla bekleniyor.