Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ne yeni bir fakülte kazandırılması için çalışmalar tüm hızıyla sürerken, YÖK buna bir türlü izin vermiyor. Başta İzzet Baysal Vakfı, AİBÜ Yönetimi ve kentimiz siyasileri üniversite bünyesi Hukuk Fakültesi'ni kazandırabilmek için var güçleriyle uğraşırken, Yüksek Öğrenim Kurumu bunun önünde duran tek engel olarak görünüyor.

1992 yılında kurulan ve kurulduğu günden bu yana gelişerek yoluna devam eden Abant İzzetBaysal Üniversitesi bünyesine yeni bir fakülte daha katabilmek için girişimlerini sürdürüyor. Bünyesinde 4 enstitü, 9 fakülte ve 6 meslek yüksekokulu bulunan, öğrenci sayısı 23 bine yaklaşan AİBÜ, son olarak gözünü Hukuk Fakültesi'ne dikti.

Bolu bastırıyor!

AİBÜ yönetimi Hukuk Fakültesi için girişimlerini sürdürürken, İzzet Baysal Vakfı ve kentimiz siyasileri de boş durmuyor. Başta Yüksek Öğrenim Kurumu olmak üzere Hükümet kanalı baskı altına alınmaya çalışılırken, Ali Ercoşkun ve Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz bulundukları her ortamda Hukuk Fakültesi talebini yeniliyor.

YÖK direniyor; hocaları yok muş!

Bolu'dan tek vücut olarak yapılan talebe, her İl'e bir üniversite kazandırmayı hedefleyen Hükümet kanalından ise olumlu cevap geliyor. Ancak bu yeterli değil. Hukuk Fakültesi'nin önünde en büyük engel YÖK. YÖK Bolu'nun Hukuk Fakültesi talebine duyarsız kalırken, yapılan taleplere açılması istenen Hukuk Fakültesi'nde görevlendirilmesi gereken hoca kadrosunun elinde bulunmadığını ifade ediyor.