AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya'dan randevu alarak Bolu heyetiyle görüştürdü. Yök Başkanıyla yapılan görüşmede İzzet Baysal Vakfı tarafından talep edilen Hukuk Fakültesi ve Seben'e açılması istenen Meslek Yüksekokulu talebi iletildi. Başkan Çetinsaya, heyet tarafından iletilen konuların YÖK tarafından değerlendirilmeye alındığını belirtti.
Bolu heyeti YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya ile görüştü. AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun tarafından alınan randevu sonrası Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ ve Zeki Bayramoğlu'ndan oluşan heyet, İzzet Baysal Vakfı tarafından YÖK'ten talep edilerek AİBÜ'ye kazandırılması istenen Hukuk Fakültesi ve Seben'e kurulması istenen Meslek Yüksekokulu için YÖK'ün onay vermesini istediler.
Yapılan görüşmede Hukuk Fakültesi ve açılması halinde Seben'e hareket getirecek Meslek Yüksekokulu'nun ilçe için önemini belirttiler. Heyeti dikkatle dinleyen YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsay, YÖK'de konuların ele alınacağını belirtti.
Yapılan görüşme hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, YÖK başkanıyla yaptığımız görüşmede Bolu için hayati önem taşıyan iki konuyu kendisine ilettik. Bunlardan bir tanesi Seben'e açılmasını istediğimiz meslek yüksek okulu idi. İl Özel İdare tarafından yaptırılan Seben Göleti'nin tamamlanmasıyla, Seben'in 40 bin hektarlık bir arazisi cazibe yöntemiyle sulamaya açılmış oldu. Bu nedenle Seben'e tarımsal maksatlı meslek yüksekokul bölümlerinin açılmasını istiyoruz. Bir diğer konu ise Hukuk Fakültesi'nin AİBÜ'ye kazandırılması. AİBÜ ilk açılırken, rahmetli babamız İzzet Baysal Hukuk Fakültesi'nin de üniversite bünyesinde olmasını istiyordu. Ancak bu istek zaman içerisinde yerine getirilemedi. İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, son açıklamalarında Hukuk Fakültesi'yle ilgili kararının çıkması halide Vakıf olarak inşaatları üstelenebileceklerini açıklamışlardı. YÖK'de Hukuk Fakültesi noktasında bir sıkıntı var. Ancak bu sıkıntıları aşmaya çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. YÖK Başkanımız her iki konuyu YÖK'de tekrar ele alacaklarını söyledi. Bolu olarak iki konun da takipçisi olduğumuzu biz de kendisine ilettik” diye konuştu.