Abant yolu üzerinde iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 6 kişi yaralanmıştı. Yaralılardan biri olan Serkan Görgün, İzzet Baysal Tıp Fakültesi yoğun bakımda verdiği yaşam mücadelesini kaybetti. Serkan Görgün'ün hayatını kaybetmesi üzerine kazaya neden olan ve iki kez alkollü araç kullanmaktan ehliyetine el konulan Erkan Kapucu tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Serkan Görgün'ün defnedilmek üzere memleketi Trabzon'a gönderildiği belirtildi.
Abant yolundan Bolu istikametine gitmekte olan Erkan Kapucu yönetimindeki 34 JYN 27 plakalı otomobil ile karşı istikametten gelen Serkan Görgün idaresindeki 06 YSL 96 plakalı otomobil çarpışmıştı. Kazada 6 kişi yaralanırken, durumu ağır olan ve Abant Yolu üzerinde yapımı devam eden otel inşaatında çalışan Serkan Güngör İzzet Baysal Tıp Fakültesi Yoğun Bakım ünitesinde tedavi ediliyordu.
Ancak Serkan Görgün, 17 gündür verdiği yaşam mücadelesini dün kaybetti. Serkan Güngör defnedilmek üzere memleketi Trabzon'a gönderildi.
Olayı hatırlayalım;
Kaza 10.03.2013 tarihinde gece saatlerinde Abant yolu üzerinde meydana geldi. Kaza'yı gören vatandaşlar hemen yardıma koşarken Serkan Görgün ve Erkan Kapucu araçların içerisinde sıkıştı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri sıkışan vatandaşları hurdaya dönen araçların içinden çıkarırken, çok sayıda 112 Acil sağlık ekibi yaralıları tedavileri yapılmak üzere, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Köroğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırdı.
Kaza nedeniyle yaklaşık bir saat trafiğe kapalı kalan Abant yolu, araçların olay yerinden kaldırılmasının ardından yeniden araç trafiğine açıldı.
Vali kaza sonrası harekete geçmişti;
Bolu Valisi İbrahim Özçimen twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada sürücünün daha önce alkol nedeniyle ehliyetine 2 defa el konulduğunu belirtmişti. Özçimen, "Dün akşam Abant yolundaki kazada yaralananlardan birinin durumu ağır. Kazayı yapan bir sürücünün daha önce 2 defa alkol sebebiyle ehliyeti alınmıştı. Bundan böyle hiç sürücülük yapamaması için mahkemeye vereceğiz" dedi.