Bolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı çalışan bayan işçinin Kent Meydanı'nda unuttuğu çanta, kısa süreli bomba paniğine neden oldu.

Bomba ihbarı Kent Meydanında meydana geldi. İhbar üzerine Asayiş Güvenlik Şube Müdürlüğüne bağlı ekipleri, kısa süre sonra meydanın çevresini güvenlik şeridiyle kapattı.

Valilik binasına yakın bir bankın üzerinde unutulan çanta, bomba imha ekipleri tarafından fünye ile patlatılmak üzereyken, çantanın Bolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde işçi olarak görev yapan 40 yaşlarındaki bir kadına ait olduğu tespit edildi.

Koşarak çantasına doğru ilerleyen çanta sahibini, polis ekipleri durdurarak güvenlik şeridini aşmasını engelledi. Kısa bir süre sonra bayan, çantasını su içmek için bankların üzerinde bıraktığını ama daha sonra orada unuttuğunu söyleyince Kent Meydanı'nda hayat normale döndü. Güvenlik şeritleri kısa süre sonra kaldırıldı ve meydan yayalara açıldı.

Vatandaşların Bolu'da neredeyse her hafta bomba ihbarı olmasına da tepkiler geldi. Herkesin çantalarına sahip çıkmasını isteyen vatandaşlar, asılsız ihbarlar nedeniyle tedirgin olduklarını belirtti.