Geçtiğimiz sezon Boluspor'un ligde oynadığı en ktritik maçta görev yapan ve karşılaşmanın skoruna doğrudan etki eden hakem Hüseyin Sabancı yaklaşık 1 yıl aradan sonra bu kez Urfa'da ortaya çıktı. Şanlıurfaspor'un 1461 Trabzonspor ile oynadığı maçta verdi kararlar ile özellikle ev sahibi ekibi çileden çıkartan Sabancı, maçın 34. dakikasında soyunma odasına giderek maçın tatil edildiğini belirtti.
Karşılaşmanın 34. dakikasında Şanlıurfasporlu İzzet'in Trabzonlu Yusuf'a yaptığı sert hareket sonrası önce oyuncular arasında çıkan kargaşa, taraftarların da sahaya inmeleri nedeniyle büyüdü. Hakemin üzerine yürüyen bir taraftarın, güvenlik güçleri tarafından dışarı çıkarılması sonrası yatışan olaylar, hakem Sabancı'nın Şanlıurfasporlu bir futbolcuya kırmızı kart göstermesi ile yeniden başladı.
Maçın başında hakem Sabancı'nın Atacan ile 1461 Trabzon'dan Ofoedu'nun çarpışması sonucu Atacan'a kırmızı kart göstererek 1461 lehine penaltı vermesi ile başlayan olaylarda Urfaspor taraftarlarının sahaya girmesi ve Urfaspor'dan bir oyuncunun daha kırmızı kart görmesi sonucu daha da büyüdü.
Verdiği kararlar ile çıkan olaylara neden olan hakem Hüseyin Sabancı geçtiğimiz sezon Boluspor'un Konyaspor ile oynadığı maçta Boluspor'u adeta doğramıştı. O karşılaşmadan sonra bir dönem maçlara sadece 4 hakem olarak çıkan Sabancı, yeniden olaylı bir maça imza attı.