Gerede Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından Gerede Ramazan Dede Bilgi Evi'nde ortaklaşa açılan meslek edindirme kurslarının 2014-2015 dönemi yılsonu Merkez Sergisi kurdele kesiminin ardından vatandaşlarla buluştu.

Sergiye, Gerede Kaymakamı Arslan Yurt ve eşi Neslihan Yurt, Belediye Başkanını temsilen Kemal Keser, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Camcı, GMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nurettin Akçakale, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Bayram Kundakçı, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nuri Babayiğit, İlçe Özel İdare Müdürü İsmail Bilgücü, Yazı İşleri Müdürü Mustafa Şahin, eğitmen Çiğdem Atlandı, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları, Daire Müdürleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Kat-i, ahşap boyama, deri tablo, çanta, çeyiz ve tekstil kurslarında bir yıl boyunca yapılan ürünler sergilendi. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Hal Eğitim Merkezi adına açılış konuşmasını yapan Fatma Alper, bir yıl boyunca el emeği göz nuru olarak hazırladıkları birbirinden güzel ürünlerin açılışını yapacaklarını söyledi. Gerede Halk eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün halkın eğitilmesi ve yetiştirilmesi anlamında yetişmiş insan fabrikası oluşturduğunu belirterek, ‘'Halk eğitim merkezi denildiği zaman akla sadece dikiş nakış kursları geliyordu ama şimdilerde halk eğitim merkezleri hayat boyu öğrenme merkezleri haline dönüştü. İnsan unsuru olduğu her yerde var olan 7'den 70'e her kesimden insanın yetiştiği kurum olmaktadır. Bu yüzden bu kurumlara önem verilmeli ve halka daha iyi hizmet verilmesi için önü açılmalıdır. Biz değişik bölük pörçük alanlarda eğitimlerimizi tamamladık. Halk eğitim merkezlerinin geniş yerleri olmalıdır. İnşallah kurumumuz geniş kendi mekanını kavuşur ve çalışmalara devam eder'' şeklinde konuştu.

Fatma Alper, Hal Eğitim Merkezi'nden eğitim alarak meslek sahibi olan hanımların yapmış olduğu eserleri satarak ev ekonomilerine katkı sağladığını, ayrıca bunlarla kalmamakta Gerede'de kurulan fabrikalara da ara elaman yetiştirdiğini kaydetti. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nuri Babayiğit, Halk Eğitim Müdürlüğü olarak 213 kurs açarak 4070 kursiyerin eğitim almalarını sağladıklarını söyledi. İl Milli Eğitim Şube Müdürü Bayram Kundakçı ise, halk eğitim insana üzerinde çalışıp, el emeği göz nuru bir yıl üzerinde durulan ürünlerin sergilendiği yerler olduğunu belirtti. Gerede Kaymakamı Arslan Yurt da, halk eğitim örgün eğitimin dışında kalan gençlerimizi ve yetişkinlerin hayatta ihtiyaç duydukları bilgi ve becerilerin sunulması açısından önem arz ettiğini söyledi. Yurt, her yıl yeni kurslar açarak insanların eğitimine katkıda bulunulduğunu söyleyerek, ‘'Gerede Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı kurslar çok renkli. Bolu'da da çok güzel eserler var ama Gerede Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü yıl sonu sergisinde de bulunan eserlerden aşağı yanı yok. Bazı alanlarda oradan daha zenginiz'' dedi.

Halk Eğitim Müdürlüğü adına daha geniş binada hizmet almalarını istediğini belirten Yurt, ‘'Avrupa'da belediye sarayımız gibi yerlerde halk eğitim merkezleri kuruluyor. Belediye Başkanı'mız her gün bu binayı tahsis etse de modern ve güzel binada vermiş olsak. Şimdi mahalle ve okullarda eğitimler devam ediyor. Kaymakamlık olarak Halk Eğitim Müdürlüğü'ne ait müstakil bir yer yapma arayışı içindeyiz. Çalışmalarımız devam ediyor'' diye konuştu. Yurt, açılan serginin hayırlı olmasını dileyerek emeği geçenler teşekkür etti. Konuşmaların ardından sergi kurdele kesiminin ardından açıldı. Sergiyi gezen Gerede Kaymakamı Arslan Yurt ve beraberindekiler sergilenen ürünler hakkında bilgi aldı. Sergi, Çarşamba gününe kadar açık olup tüm Geredeliler sergiyi gezebilecek. Haber Merkezi