AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Alaaddin Yılmaz, üçüncü ‘Facebook Buluşması'nda, Facebook üzerinden vatandaşların sorularını yanıtladı. Soruların yanı sıra vatandaşlardan fikir ve önerilerini de kendisiyle paylaşmalarını isteyen Yılmaz'ın üçüncü sohbetinde 17 binin üzerinde görüntülenme gerçekleşti.
Her hafta ‘Facebook Buluşması' adı altında Facebook kullanıcıları ile bir araya gelen AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Alaaddin Yılmaz'ın üçüncü kez gerçekleştirdiği etkinlik, 17 binin üzerinde kullanıcı tarafından görüntülendi. Online olarak gerçekleştirilen Facebook Buluşması'nda 200'ün üzerinde soruya cevap veren Alaaddin Yılmaz, vatandaşlardan soruların yanı sıra fikir ve önerilerini de kendisiyle paylaşmalarını istedi.
Yılmaz'ın üçüncü ‘Facebook Buluşması'ndan öne çıkan soru ve cevaplar ise şu şekilde:
Tuğba Can: Sümer mahallesindeki doğalgaz sorunu ne zaman çözülecek başkanım?
Alaaddin Yılmaz: 2014 yılı içinde Bolu Merkezde Doğalgazı gelmemiş ve yolları yapılmamış mahalle kalmayacaktır. Sümer Mahallesi de bu mahallelerin içindedir.
Hüsnü Şevik: Caddeyi trafiğe kapatmak bence çok akıllıcaydı ve güzelde oldu. Bunun için teşekkür ederim, lakin zeminde kullanılan betonun çimento içeriğinin çok daha fazla olması gerekmez miydi? Zira daha bir buçuk yıl olmadan aşınmalar ciddi hal almaya başladı. Bundan sonraki projelerde buna da dikkat ederseniz bence daha da iyi olur, teşekkür ederim.
Alaaddin Yılmaz: Mevzuatlar gereği müteahhit seçme imkanımız yoktur. Mevcut müteahhidin caddedeki imalatını kabul etmedik. Mahkeme kararı ile bozukluklar tespit edilmiştir. Önümüzdeki dönemde ya belediyemizce yapılacak, ücreti alınacaktır ya da müteahhide düzelttirilecektir. Kabulü yapılmayan bir imalat olduğu için mağduriyet söz konusu değildir. Sadece şu an görüntü kirliliği mevcuttur. En kısa zamanda düzelttirilecektir.
Ahmet Fırat Burkucu: Amaç Bolu'ya hizmetse, Bolu Belediye Başkanı olarak siz, Bolulu milletvekilleri, bürokratlar, gerekirse biz öğrenciler herkes görüşünü bir kenara bırakıp, elini taşın altına koymalı, müşterek çalışma içinde olmalıdır. Fakat Bolu'nun CHP'li vekili Bolu'yu ulusal basına yaptıklarıyla değil demeçleriyle taşıyor. Andımız ve Fatiha okumadan evden çıkmam” deyip, Cumhuriyet Bayramında Andımızı kâğıttan okumasıyla bir kez daha Bolu'yu ulusal basına taşıdı. Fatiha'yı da kâğıttan okuyacağını düşünmek bile istemiyorum. Acaba CHP'li vekilimiz Bolu'nun sorunlarının çözümü maiyetinde size herhangi bir çözüm veya ortak çalışma önerisinde bulundu mu? Eğer bu dönem seçilirseniz siz, farklı görüşlerle birlikte Bolu'yu yönetmek ve daha güzel bir geleceğe taşımak adına çalışmalarınız olacak mıdır?
Alaaddin Yılmaz: Güzel değerlendirmeniz için teşekkürle başlamak istiyorum sözlerime. Ne yazık ki CHP Milletvekili şu ana kadar tarafımıza hiçbir çözüm önerisi ve proje ile gelmemiştir. Vekilin tek yaptığı bizim projelerimizi eleştirmek ve provoke etmektir. En son kendisinden yeni Sanayi Sitesinin yapımı ile ilgili çözüm önerisi ve proje istedik ve bu projeleri halkın yararına olduğu takdirde uygulayacağımıza da söz verdik. Ancak şu ana kadar eleştiri dışında kendilerinden hiçbir cevap alamadık. Dolayısıyla dün olduğu gibi bugünde ve üzgünüz ki yarın da bu eleştirisel tavır devam edecektir. Ancak biz iyi niyetimizi muhafaza ediyoruz. Ve bir gün kendilerinin de Bolu halkının yararına bir faaliyette bulunabileceklerini ümit ediyoruz. Biz şu ana kadar tüm görüşlere saygılı olarak ve belediyede siyaset yapmayarak çalışmalarımıza devam ettiğimiz için seçimden sonra da tüm vatandaşlarımızla çalışmaya hazırız. Her zaman bu şekilde devam edece