Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, bir süredir hayata geçirmeye çalıştığı ancak kooperatifçilerle ortak nokta da buluşamadığı ‘Şehiriçi Ulaşım Sistemi'nin bütünleştirilmesi' çalışmasında son uyarısını yaptı. Kooperatif yönetimleriyle uzlaşmak üzere olduklarını belirten Başkan Yılmaz, ancak Bolu Belediyesi'ne açılan davanın geri çekilmesini talep etti. Son olarak kooperatiflerin alması amacıyla 83 adet araç için ihaleye çıkılacağını belirten Başkan Yılmaz, Mahkemeden çekmeyiz deyip, davayı hem mahkemeye vereceksin hem de benimle iş birliği yapacaksın. Belediye böyle aptalca bir işe girer mi? Bu arkadaşları tanıyanlar varsa söyleyin akıllarını başlarına alsınlar. Ben onlara bu ihaleyi vermek için sıkıntılara giriyorum. Ben onlara bu ihaleyi vermek için uğraşırken onlarda beni sabote etmek için tüm güçleriyle çalışıyorlar” dedi.

Bolu Belediyesi 83 adet araç alımı ihalesine çıkıyor.Bolu Belediyesi tarafından şehir içi ulaşımın tek bir noktada toplanabilmesi için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Kooperatiflerle yapılan görüşmelerde belli bir aşama kaydedildiğini belirten Başkan Yılmaz, ancak kooperatiflerin Bolu Belediyesi'ni mahkemeye verdiklerini, bu mahkemeyi geri çekmeleri gerektiğini belirtti.

Başkan Yılmaz yaptığı açıklamada, Yeni bir ulaşım şekline geçiyoruz. Ulaşım sistemlerini yeniden denetleyeceğimiz bir sisteme geçiyoruz. Biz kendi kooperatiflerimizle bu işi yürütmek istiyoruz. Bunu çok iyi anlatamadığımızdan şu veya bu sebepten bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Onlarla taşıma işini yapmak zorunluluğumuzda yok. Netice de bunlar bizim insanimiz ve bu işi yapan insanlardır. Maalesef ona rağmen bu ulaşım sistemleri içerisinde Bolu'daki bu işi yapan insanlarımızı algılamakta zorlanıyorum” dedi.

83 araçlık ihaleyi Boluluların almasını istediğini belirten Başkan Yılmaz, bunun için önceliğinin Bolu Belediyesi aleyhine açılan davadan vazgeçilmesi olduğunu açıkladı. Başkan Yılmaz yatığı açıklamada, Şu an 20 tane ihale ettik. Bir tanesini Bolulular aldı. 19 tanesini Tekirdağlı bir adam aldı. İşin realite kısmına baktığımız zaman Bolulular almıyor. Şimdi biz yine kendi firmalarımızın alması için gayret ediyoruz. Birileri bunlara akıl vermiş, mahkemeye gidin demiş! Mahkemeye gitse ne olacak ben ihale ettim, bu adam aldı sen mahkemeyi kazansan ne, öteki adam işe başlamış oldu. Bu arkadaşlarımız yanlış yönlendiriliyorlar. Bizler yapı olarak yanlış yönlendirmeye çok açık bir yapıdayız, çabuk kandırılıyoruz. Bugün Karaköy Başkanı diyor ki;‘Efendim biz diyor mahkemeye verdik. Mahkemeden geri çekmek için avukatımızı aradık, avukatımız çekemeyiz, olmaz dedi' diyor. Avukat mı sizi yönetiyor, siz mi avukata talimat veriyorsunuz? Yani sen beni mi kandırıyorsun, kendini mi kandırıyorsun? Biz zaten şu an ihaleyi yaptık. Şu anda biz 100 araçlık ihalemizi de yaptık. 20 tanesinin ihalesini bitirdik. 19 tanesini Tekirdağlı adam aldı, 1 tanesini Bolulular aldı. Geriye kalan 83 tanesi için de ihale yapıldı. Ama biz şu anda bunu durduruyoruz. Niye Bolulular alsın istiyoruz. Mesela bugün bana tamam dediler en son arkadaşlarıyla görüştüler. Tamamsa mahkemeden geri çekin. Mahkemeden çekmeyiz deyip, davayı hem mahkemeye vereceksin hem de benimle iş birliği yapacaksın. Belediye böyle aptalca bir işe girer mi? Bu arkadaşları tanıyanlar varsa söyleyin akıllarını başlarına alsınlar. Ben onlara bu ihaleyi vermek için sıkıntılara giriyorum. Ben onlara bu ihaleyi vermek için uğraşırken onlarda beni sabote etmek için tüm güçleriyle çalışıyorlar" diye konuştu.