Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz geçtiğimiz süreçte Ak Parti'den Milletvekili Aday Aday'ı olan Hüseyin İka'nın aday adaylığını değerlendirdi. Yılmaz: Hüseyin İka Bolu'nun geleceğinde önemli bir aktör olmaya devam etmelidir, korunmalıdır” dedi.

Haber: Emrah ÖGET

Milletvekili aday adaylığı sürecinden Bolu Belediye başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Hüseyin İka'yla ilgili açıklamalarda bulunan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Yetişmiş insan portföyümüz çok yüksek değil. Elimizdeki yetişmiş insanlarında birine sakalın kısa, öbürüne kelin var, diğerine boyun şöyle diyerek yok etmeye çalışıyoruz. Hüseyin Bey Bolu'da yetişmiş kendisini kabul ettirmiş önemli arkadaşlarımızdan bir tanesi. Genç ve dinamik olunca fazla hareketli oluyor. Bana dedi ki ‘Milletvekili adayı olmaya karar verdim', ben de hayırlı olsun dedim. Eğer bana deseydi ki; Ya ben Milletvekili Adayı olayım mı? Derdim ki biraz daha bekle, burada Belediye Başkan yardımcılığında kendini kanıtla, önünü aç diyebilirdim ama karar verince tabi engellersen o zaman da sanki önünü tıkamış gibi algılanacağı için bir şey demedim” dedi.

Hüseyin İka'nın korunması gerektiğini ifade eden Alaaddin Yılmaz, Siyaset kolay bir iş değildir, zordur. Hepimiz görevi, hedefi olan, Bolu'yu düşünen insanların yetişmesini sağlamamız, yetişmekte olan insanları da kollamamız lazım. Şuan çok büyük bir kısırlık içinde olduğumuzu ve bunun Bolu'nun geleceği açısından umut verici olmadığını herkes bilsin. Maalesef siyasi hayat içerisindeki alternatiflerimiz belli, o alternatiflerin içerisinde de seçilecekler belli oluyor. Alternatifleri ne kadar çoğaltabilir, ne kadar daha kaliteli daha kapsamlı, hedefi olan insanları aday yapıp ve il başkanı, ilçe başkanı, milletvekili ve belediye başkanı yapabilirsek ilimiz kazanır. Eğer bunları yapamazsak belediye başkanı olmak için belediye başkanı olanlara sahip oluruz, il başkanı olmak için il başkanlığı yaparız, milletvekilliği için de milletvekilliği makamlarını doldurmuş oluruz sadece. Sadece bu makamları doldurmak için değil de gelecekte Bolu'da söz sahibi olacak, iz bırakacak insanları yetiştirebilmemiz için de yetişme ihtimali olan insanları özellikle koruyalım diye düşünüyorum. Hüseyin İka siyaseten de Bolu'nun geleceğinde önemli bir aktör olmaya devam etmelidir, korunmalıdır. Cerrahlığı konusunda zaten kendisini kabul ettirmiştir. Siyasi geleceği açısından da bizim için çok önemli, Bolu'nun yetiştirdiği bir insandır” şeklinde konuştu.