Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, bir süredir bazı siyasi kişi, grup ve medya temsilcileri tarafından sürdürülen beyanlarla ilgili açıklama yaptı. Belediye Başkanlığı'nın dünyanın en tatmin edici ve gurur verici görevlerinden biri olduğunu ifade eden Yılmaz, Kamu yararını şiar edinerek, yaptığım icraatlar aynı şevk ve hızda devam edecek. Polemiği ve yalanı icraat zannedenler, belediye çalışmalarını örnek alsınlar” dedi.
Bu görevin polemikle vakit kaybedilmeyecek kadar kutsal olduğunu kaydeden Yılmaz, belediye çalışmaları ile ilgili elinde ‘yanlışın belgesi' olanların, konuşmak yerine dava açmayı tercih etmeleri gerektiğini söyledi. Başkan Yılmaz, bu tarz eylem, açıklama ve polemiklerde yer alanlara da Eğer birazcık Bolu'yu ve Bolu halkını düşünüyorsanız, ya bir yol açın, ya da yoldan çekilin” diye seslendi.
Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın açıklaması şu şekilde;
“Çalışma sisteminin içinde polemiğin yeri yoktur”
"Belediye Başkanlığı görevi dünyanın her yerinde en tatmin edici, en kutsal ve en gurur verici görevlerden birisidir. En önemli hizmet dayanağı ise kamu yararıdır… Belediye başkanları, bölgelerinin ‘daha estetik, daha yaşanabilir ve daha güzel olması için' çalışmak üzere seçilirler ve görevleri sırasında da her kamu görevinde olduğu gibi kamu yararı ilkesi kapsamında tercihlerde bulunurlar. Ben de göreve geldiğimden itibaren, vatandaşın istekleri ve beklentileri ile ekibimin ve kendimin şehircilik bakış açısını birleştirdim ve şehri daha iyiye doğru dönüştürmeyi hedef edindim. Bunu yaparken, dünyadaki en son şehircilik modelleri ve trendlerinden yararlandığım gibi, sonuçlarını bizzat vatandaşlarımın arasında takip ettim. Böyle bir çalışma sisteminin içinde polemiğin yeri yoktur, olmamalıdır. Polemiği, yalan ve iftirayı icraat zannedenlerin belediye çalışmalarını örnek almalarını tavsiye ediyorum.
“Yapıcı eleştirilere gönlümüz ve kapımız açıktır”
Mevlana Hazretleri, "Ne arıyorsan kendinde ara" der! Ardından sorar; Kişinin değeri nedir?” Cevap verir; Aradığı şeydir! Eğer sen, can konağını arıyorsan, bil ki sen cansın. Eğer bir lokma ekmek peşinde koşuyorsan, sen bir ekmeksin. Bu gizli, bu nükteli sözün manasına akıl erdirirsen, anlarsın ki aradığın ancak sensin, sen.” Bizim sadece yapıcı eleştirilere gönlümüz ve kapımız açıktır. Çünkü ancak böyle Bolu Halkına yararlı olunacağını düşünüyoruz. Bize göre Bolu Belediye Başkanlığı, polemikle vakit kaybedilmeyecek kadar kutsal bir görevdir ve sadece çalışmayı hak eder. İcraat söz ile değil çalışmak ile olur ama iyi icraat için öncelikle ‘iyi adam' olmak gerekir.
“Sadece kamu yararı için imza attım”
Ne mutlu ki bana, çok sevdiğim vatandaşlarım ve çok sevdiğim Bolu için bu görevdeyim. Hem Bolu'yu hem Türkiye'yi düşünerek çalışmalarıma devam ediyorum. Tavsiyem, herkesin böyle davranması, çünkü ancak böyle davranırsak, kamu yararı için geldiğimiz görevi amacına uygun icra etmiş oluruz.
Bugüne kadar sadece kamu yararı için imza attım, bundan sonra da böyle davranmaya devam edeceğim. İcraatımla ilgili en ufak bir kuşkusu olanın, bu kuşkuyu takip etmekte özgür olması demokratik bir ülke için son derece normaldir. Normal olmayan ise bazı görevleri sadece iftira, yalan ve polemikle sürdüreceklerine inananların varlığıdır.
“Önemli olan söz değil, delildir”
Kaldı ki, dünya değişmekte ve değişim, sadece ‘söz' ile mümkün olmamaktadır. Demokratik ülkelerde önemli olan ise söz değil, delildir. Bir kez daha vurgulamak istiyorum ki, belediye buradaysa yargı oradadır ve elinde yanlışın delili olanın konuşmak yerine yargıya gitmeyi tercih etmesi gerekir.