Geçtiğimiz gün içme suyu ana isale hattında meydana gelen patlamalarla ilgili açıklama yapan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Hiçbir vatandaşımızın mağdur olmasına izin vermeyeceğiz” dedi. Patlamalara neden olan boruların değiştirilmesi için Belediye'nin üzerine düşeni en iyi şekilde yaptığını, gerekli projeleri hazırladığını kaydeden Başkan Yılmaz, konunun Kalkınma Bakanlığı'nda olduğunu söyledi.

Bolu ili içme suyu boru hattında geçtiğimiz gün meydana gelen patlama ile ilgili açıklama yapan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, boru hattının geçtiği Yaylalar Caddesi'ndeki mahalle sakinlerine geçmiş olsun dileğinde bulundu. Başkan Yılmaz, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan'ın ve konuyla ilgili Belediye yetkililerinin patlamanın olduğu bölgede gerekli incelemelerde bulunduğunu ve hasar tespit çalışması yapıldığını kaydetti.

“SÜRECİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ”

Konuyla ilgili açıklamasında patlamalara neden olan CTP boruların çelik boru ile değiştirilmesi için Bolu Belediyesi'nin üzerine düşeni yaptığını ve gerekli projeleri hazırladığını kaydeden Alaaddin Yılmaz, konunun Kalkınma Bakanlığı'nda olduğunu, yatırım planına alınması için gerekli girişimlerin de yapıldığını vurguladı. İçme suyu ana isale hattında meydana gelen patlamalarla ilgili teknik açıklamaları daha önce de defalarca yaptıklarını hatırlatan Başkan Yılmaz, Biz de bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz. Bunun için yoğun bir çaba içindeyiz. Konuya ilişkin defalarca teknik açıklama yaptık. Patlamalara neden olan boruların çelik borularla değiştirilmesi için Belediye olarak biz elimizden geleni yaptık ve yapıyoruz. Projelerimizi hazırladık, ihale aşamasına getirdik. Konu Kalkınma Bakanlığı'nın onayında. Konuyu takip ediyoruz, bu kapsamda Kalkınma Bakanımız ile de görüşmelerimizi yapıyoruz. Projenin Yatırım Planı'na alınması gerekiyor. AK Partili Milletvekillerimiz de onayın hızlandırılması için çalışıyorlar. Bolu Belediyesi'nden kaynaklanmayan yanlışlardan dolayı yaşanan patlamalardan dolayı, bölgedeki vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bizden kaynaklanmasa da bu sıkıntılar nedeniyle bir kez daha özür diliyorum. Vatandaşımızın sıkıntısı, bizim sıkıntımızdır. Bu konunun çözümü için Belediye olarak yasal sorumluluğumuz çerçevesinde her şeyi yapıyoruz. Bu girişimlerimizin sonunda bu sorunu çözeceğiz” dedi. Haber Merkezi