Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, 2012 yılında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verirken, 2013 yılında yapmayı planladığı bazı projelerini kamuoyu ile paylaştı. Yılmaz bu güne kadar belediye çalışmalarını sabırla takip eden Bolu halkına teşekkür ederken, vatandaşların aynı sabrı 2013 yılında da göstermesini isteyerek ‘Tünelin ucunda ışık göründü' dedi.
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, 2012 de ürütülen çalışmalar ve 2013 yılında yapmayı planladığı projeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Yılmaz'ın açıklamalarından satır başları şunlar;
“BAZI PROJELERE BİZİM ARZU ETTİĞİMİZ ZAMANDA BAŞLAYAMADIK”
“Biz göreve geldiğimiz günden bu yana neredeyse 9 yıldır Bolu'yu geleceğe daha düzgün daha yaşanabilir bir kent olmasına yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Önce kenardan başladık birçok çalışmaya. Yavaş yavaş merkeze doğru geldik. Bu sene merkezde yoğunluğumuz arttı. Böyle olunca da seçim zamanı ve sanki seçim nedeniyle belediye çalışıyormuş gibi algılandı. Aslında biz seçim zamanı çalışıyor dendiğinde bile ekiplerimizin sadece yarısıyla çalışıyorduk. Önceki yıllarda ekiplerin tamamıyla çalıştık. Ancak bizim elimizde olmayan bazı sebepler dolayısıyla bazı ihaleler geç yapıldı. Bu yüzden bazı projelere bizim arzu ettiğimiz zamanda başlayamadık. Böyle olunca da ‘şimdi zamanı mıydı' diyenler oldu. Bunlara da saygı duyuyoruz.
“TÜRKİYE'DE İLK HAYATA GEÇİREN BELEDİYEYİZ”
Bolu'da neler oldu derseniz bizim açımızdan bir; içme suyu şebekemiz kayıp veriyordu tamamının yenilenmesine karar verdik ve bunu bitirdik. Asbestli borulardan da kurtulduk. Yağmur suyu ile kanalizasyon suyunun ayrılmasını sağladık. Önemli bir mesafe kat ettik, eksikliklerimizi de gidereceğiz. Bir de kullanma suyu şebekesi çektik. Bu, Avrupa'da bile yok. Türkiye'de daha düşüncesi de yok. Bu şebekeyi de çektik. Şuanda 3 içme suyu şebekemiz var. İçme suyu, Kökez suyu, kullanma suyu. Yağmur ve kanalizasyon suyu ayrışmasında da önemli yol aldık. Bu çalışmaların tamamına hiçbir belediye başkanı cesaret edip giremez, bölüm bölüm yapar. Tamamına girmek, seçim kaybetmek demek. Ben seçim kazanmak için değil, Bolu'yu geleceğe taşımak istiyorum. Bolu halkı da anlayış ve sabır gösteriyor, bu çalışmalara ‘arkandayız' diyor. Böyle diyen bir halk olursa siz o halk için her şeyi yaparsınız, biz de onu yapıyoruz. Şuanda alt yapısı tamamen toparlanan tek il Bolu dersem abartmış olmam. Kanalizasyon sistemlerine çalışıyorduk. Geçmişte Büyüksu temizlenecek diyorduk. Balık tutulacak, yüzülecek diyorduk dalga geçiyorlardı. Şuanda balık tutulup yüzülecek duruma geldi, arıtma su tesisine kadar. Bugün aldığım son bilgiye göre Tepe Karakolu'na kadar hattı bitirdik. Bolu'dan Bolu Dağı'na kadar, Bolu'dan Abant'a kadar hattı bitirdik. Dolayısıyla bu bölgelerdeki tamamının pis sularını alıp arıtmaya veriyoruz. Böyle bir sistem Türkiye'de ilk hayata geçiren belediyeyiz.
“BİZ HİZMETTEN ZEVK ALIYORUZ”
İmar ve revizyon açısından da bir çok mahalleye girdik, yolları genişlettik. Bolu halkının bahçelerine girmemize izin verdiklerini söylediğimde hiçbir il ve belediye bunu algılayamıyor. Bu da şu demektir. Evet Bolu insanı gerçekten doğasının güzelliğini içine sindirmiş, siyasi olarak bakmıyor hadiseye ve şehrin geleceğinin düzgün olacağına inandığı zaman bize sonuna kadar kapılarını açıyor. Öyle olunca da biz hizmetten zevk alıyoruz.
“İZZET BAYSAL CADDESİ BİR AYDA BİTECEK”
Şuanda girdiğimiz bütün mahallelerde yoları genişleterek yeni bir şekle doğru sokuyoruz. Tabi kendi çevre yolunu kendisi yapan tek belediye olmanın büyük bir mutluluğunu yaşıyoruz. Şuanda İzzet Baysal Caddesi'nde yapaca