İzzet Baysal Devlet Hastanesinin kapatılmasına yönelik iddialara tepkiler çığ gibi büyüyor. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Metin Tahaoğlu ve Milletvekili Ali Ercoşkun'dan sonra Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Haber: Emrah ÖGET

İzzet Baysal Bolu Devlet Hastanesi Merkez Ünitesi'nin kapatılacağı yolundaki söylemleri değerlendiren Alaaddin Yılmaz: 2010 yılı Ocak ayından buyana, her perşembe günleri, rutin olarak yapmış olduğumuz hasta ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bu ziyaretler, göreve geldiğimiz günden bugüne, halkımızdan en çok hayır dualarını aldığımız ve bizi de en çok mutlu eden hizmetlerimizdendir.

Ak Partinin yaptıklarını artık inkâr edemeyenler ve bunun üzerinden halkı kandıramayacaklarını anlayanlar, her zaman yaptıkları gibi dedikodu üreterek, Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesinin, kapatılacağını iddia etmiş ve açıkça yalan söylemişlerdir” dedi.

Geçmişten günümüze sağlık sistemindeki gelişmeleri hatırlatan Alaaddin Yılmaz, İktidarda, üç partinin olduğu, hastane odasında yirmi hastanın balık istifi yattığı, muayene ve ilaç kuyruğunda, yüzlerce insanın beklediği, hastaların hastanelerde rehin kaldığı bir sağlık sisteminden, İktidar da Ak Partinin olduğu, tek kişilik hastane odalarında hastaların yattığı, hastanın ayağına kadar sağlık hizmetinin ulaştırıldığı bir sisteme geçilmiştir” diye konuştu.

“SİYASİ AHLAKSIZLIKTIR”

Hastanenin kapatılacağı iddialarına sert bir şekilde cevap veren Alaaddin Yılmaz, Ak Parti döneminde; Bolu'ya toplamda 5.9 milyar TL, sadece sağlıkta ise 117 milyon TL yatırım yapmış bir iktidara, hastane kapatılıyor diye çamur atmışlardır. Bunu yaparken de rahmetli İzzet Babamızı yaptıkları küçük siyasete alet ediyor olmaları en iyimser tabirle siyasi ahlaksızlıktır. CHP genel başkanının, SSK Genel Müdürü olduğu ve MHP'nin de iktidarda olduğu dönemdeki sağlık sisteminin rezaleti unutulmamışken yavru ve ana muhalefet milletvekili adayının böyle bir açıklama yapmaları içinde bulundukları çaresizliği göstermektedir” şeklinde konuştu.