Aylardır süren seçim çalışmaları tamamlandı ve 2014 yerel seçimleri nihayet yapıldı. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'da 50. yıl İlkokulu'nda oyunu kullandı. Sandıkları dolaşan ve vatandaşlarla selamlaşan Yılmaz daha sonra oyunu kullandı. Oyunu kullandıktan sonra açıklamalarda bulunan Yılmaz, seçim sonuçlarının hayırlı olması temennisini dile getirdi ve Yeter ki Türkiye kazasın, Bolu kazansın” dedi. Yılmaz ayrıca seçime çok huzurlu gittiğini söyledi. Yılmaz'ı çocukları ve torunu da yalnız bırakmayanlar arasındaydı.
Alaaddin Yılmaz oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada hayatında bu kadar huzurla bir seçime gittiğini dile getirerek şunları söyledi: öncelikle çok güzel bir gün. Hayatımda bu kadar huzurla bir seçime gitmiyorum. Dolaşırken baktım yavaş yavaş laleler açmaya başlamış Bolu'da. Gönlü çok rahat bir şekilde yaptıklarından emin, geleceğe umutlu bakan, huzurlu ve devam etmek için önü açık, devam etmese bile şükretmesini bilecek kadar iş yapmış birsi olarak seçimler de oyumuzu kullandık. Tabi bu seçimler dolayısı ile teşkilatlarımız, dışarıdan ve içerden birçok dostlar, gece dua edenler, hatim okuyanlar ve bizi çok farklı görenlere layık olmak durumundayız. Bütün ömrümüz bununla geçmek durumunda. Onlara layık olmak zorundayız. Onlara teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum.
Çok içselleştiğim, duygulandığım anlar oldu bu seçim dolayısı ile bunları yaşatan rabbime şükrediyorum. Ayrıca hem AK Parti, hem şahsıma karşı birçok şer odaklarına rağmen böyle bir seçime gidiyoruz. Bütün amacım şu ülkenin istikrara kavuşması birinci öncelik ve bununla birlikte de Bolu'da yapılanların önün kesilmemesi. Ama bütün buna rağmen kazanan ülkemiz olsun Bolumuz olsun diyorum.