CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz2a yüklenmeye devam ediyor. Özcan, Yılmaz'ın belediyenin parasıyla TIR alarak seçim çalışmalarında kullandığını, emlak vergileriyle broşürünü bastırdığını ve tabela vergileriyle de vatandaşın parasıyla vatandaşa karşı seçim propagandası yaptığını söyleyerek Belediyeye Tır aldırıp, o Tır'la vatandaşın karşısına çıkamazsın. Kimse Alaaaddin Yılmaz'ın seçim kampanyasını finanse etmek zorunda değil” diye konuştu.
Seçim çalışmaları için Belediye Başkan Adayı Mısırlıoğlu ile birlikte iki ekip olarak çalıştıklarını söyleyen CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Semerkant Mahallesi'nde vatandaşın sesi oldu.
“Çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Birkaç koldan çalışıyoruz adayımız Mehtap Hanım ayrı bir ekiple, bir ayrı bir ekiple çalışıyoruz. Bolu'daki tüm kapıları çalıp vatandaşların sorunlarını kendilerinden dinliyoruz. Kendilerinden destek istediğimizi söylüyoruz. Sağlık Mahallesi'nden sonra Semerkant Mahallesi'ndeyiz” diyen Özcan, vatandaşın serzenişte bulunduğunu belirtti.
“BELEDİYENİN VARLIĞINI BİLE HİSSETMİYOR”
Sağlık ve Semerkant Mahallelerinin Belediyenin varlığını hissetmeyen mahalleler olduğunu söyleyen Özcan, Şu rezilliğe bakar mısınız? Sağlık Mahallesi de böyleydi. Bazı sokaklara belediye hiç girmemiş. Onlar belediye sınırı içerisinde yaşadıklarının farkında değiller. Mevcut Belediye Başkanına da çok büyük tepki gösteriyorlar. İnsanlar değiştirmeyi kafasına koymuş Belediye Başkanını. Alaaddin Bey'e biz yeterince şans verdik. 10 yıl kısa bir süre değil. 10 yıl içinde bir belediye başkanı verdiği sözü tutar. Kafasındaki şehri oturtur. Ama baktığınızda Bolu temizlik açısından Türkiye'nin en sıkıntılı şehirlerinden biri. Tertip düzen açısından en sıkıntılı şehirlerinden biri. Güzel bir şehir değil” diyorlar” şeklinde konuştu.
“SU PARASIYLA TIR, EMLAK VERGİSİYLE BROŞÜR…”
Vatandaşın tepki gösterdiği bir şey daha olduğunu kaydeden Özcan, vatandaşın mevcut Belediye Başkanı'nın belediye imkânlarını fütursuzca kullanmasından şikayetçi olduğunu belirtti. Özcan, İnsanlarımızın su paralarıyla TIR alınıyor belediyeye, Alaaddin Bey seçim çalışmasında kullansın diye. Belediyeye verdiğimiz emlak vergileriyle Alaaddin Yılmaz'ın broşürleri basılıyor. Belediyeye verdiğimiz tabela vergileriyle Alaaddin Bey vatandaşa propaganda yapıyor. Böyle bir hakkı var mı? Oraya bir TIR çekiyor, belediyenin TIR'ını, kendi TIR'ı gibi seçim TIR'ı gibi kullanıyor. Vatandaşa çay, kahve ikram ediyor ama ‘Alaaddin Bey'e oy vermesi' kaydıyla. Hatta Basın Yayın Birimi bile sanki babasının Basın Yayın Birimi gibi, parasını cebinden veriyormuş gibi sürekli onun peşinde. Vatandaşa karşı propagandayı yine onun parasıyla yapıyor. İnsanlar da şunu söylüyor. ‘Sen eğer mert bir adamsan, dürüst bir adamsan, diğer adaylar gibi, diğer partinin adayları gibi seçim kampanyalarını kendi cebinden finanse edersin” Şuana kadar 50 kuruş harcamış değil biliyor musunuz Alaaddin Yılmaz. Broşürler, tüm seçim çalışmaları tamamen belediye imkânlarıyla karşılanıyor. Böyle bir şeye biz vatandaş olarak izin verir miyiz? Vermeli miyiz? Sessiz mi kalmalıyız buna? Alaaddin Yılmaz kul hakkı yiyor. Yapacaksan siyaseti kendi propagandanı makam aracınla yapamazsın. Yapacaksan siyaseti belediyeye TIR aldırıp o TIR'la vatandaşın karşısına çıkamazsın. Cebinden kendi imkânlarını kullanarak yapacaksın. Kimse Alaaaddin Yılmaz'ın seçim kampanyasını finanse etmek zorunda değil. Kimse su parasının Yılmaz'ın seçim kampanyasına mı gitti? Broşürüne mi gitti? Diye düşünmesi anlamsız. O yüzden Alaaddin Bey aklını başına almalı. 140 bin Bolulu parasını hizmet için kullanmalı. Broşürü