Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, seçimler sonrası yaptığı değerlendirmede ülkemizi zor günlerin beklediğini açıkladı. Yılmaz, siyasi zorluk başladı. Önümüzdeki günlerde koalisyon konusundaki sıkıntıları Türkiye yaşayacak. Bunun bedelini belki de milletimiz çok ağır ödeyecek. İkinci olarak idari sıkıntılar başlayacak ki; şuan idarede olan belediye başkanı olarak ben belki de Ankara bürokrasisinde büyük sıkıntılar yaşayacağım. Üçüncüsü de ekonomik olarak sıkıntılar yaşanacağı için tek başına iktidar olmayı istemiştik” dedi.

HABER: MEHMET ALİ ATALAY

Ak Parti'nin Bolu'daki Kurucu İl Başkanı olan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'da, teşkilatlar ile yüzde 85'lere varan katılımdan dolayı Bolu halkına teşekkür ederek açıklamalarına başladı. Daha sonra seçim sonuçlarını değerlendiren Başkan Yılmaz, "Seçimler bana göre siyasi, idari ve ekonomik sonuçlar doğurmuştur" diye konuştu. Yılmaz, konuşmasının devamında HDP bir proje olarak ortaya konduğu belirterek, şunları söyledi: "Dediler ki; siz parti olarak gireceksiniz. Biz, bütün gücümüzle sizi destekleyerek barajı aştıracağız. Bu iradeyi ortaya koyan hem dış güçler hem de iç mihraklar. Bunlar AK Parti ve şuan ki Cumhurbaşkanımız karşı olan, yok etmek isteyen mihraklar. Bunlar şunu gördüler; oynanan tüm oyunlara rağmen alabilecekleri oy oranı yüzde 5'i geçmedi. Yani bütün iç ve dış güçler bir araya gelse yüzde 5 kazandırıp yüzde 5 kaybettirebilirler. Bu çok önemli bir gelişmedir. Bütün bunlara rağmen Türkiye yine Ak Parti'yi birinci parti olarak çıkarttı. Ama tek başına iktidar şansı vermedi. Bundan dolayı bir: siyasi zorluk başladı. Önümüzdeki günlerde koalisyon konusundaki sıkıntıları Türkiye yaşayacak. Bunun bedelini belki de milletimiz çok ağır ödeyecek. İkinci olarak idari sıkıntılar başlayacak ki; şuan idarede olan belediye başkanı olarak ben belki de Ankara bürokrasisinde büyük sıkıntılar yaşayacağım. Üçüncüsü de ekonomik olarak sıkıntılar yaşanacağı için tek başına iktidar olmayı istemiştik” dedi.

"İNŞALLAH TÜRKİYE KAYBETMEMİŞTİR"

Sandıklardan çıkan sonuç sonrası ülkemizin kaybetmemesini dileyen Yılmaz, Ama netice olarak Ak Parti despot idare, hatta diktatör demişlerdi, işte seçim bitti. Ak Parti'nin Türkiye'ye sağladığı önemli şeylerden biri de budur: Kararı halk verdi. Seçim dönemini şöyle bir gözden geçirecek olursanız; Ak Parti, karşısındaki resmi ve gayri resmi bütün güçlerin saldırdığı tek yapı olmuştur. Güç birliği ederek netice de başarabildikleri 4-5 puan aşağı çekmek ve aynı zamanda HDP'nin barajı geçmesi olmuştur. Bu senaryoyu gerçekleştirdiler. Ama bundan kim kaybetti derseniz; inşallah Türkiye kaybetmemiştir! İnşallah ülkemiz bu sıkıntıyı tez zamanda aşar” ifadelerini kullandı.