Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen Öğrenci Kültürel Gelişim programının konuğu oldu. Bolu Belediyesi Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde ‘Şehirlerin İmarında Tarihin Önemi ve Kültürel Değerlerin Yaşatılması' konulu söyleşide Başkan Yılmaz, Bolu için hedeflerini anlattı.

Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa Abant İzzet Baysal Üniversite Rektörü Hayri Çoşkun, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Yaklaşık 2 saat süren konferans da Başkan Yılmaz, öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, 10 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. Size şunu söyleyebilirim. İşimi seviyorum. Severek yapılan işler başarının olduğu işlerdir. Sizlerin de severek çalıştığınız dersten başarısız olma imkanınız yok. Eğer gayretli ve ciddi durursanız başarı kaçınılmaz olur ”dedi.

Bolu'nun muhteşem bir coğrafyaya sahip olduğunu ifade eden Yılmaz, Bazı yerler var daha yeşil ama rutubetten duramazsınız. İsviçre bizden daha güzel ama güneş göremezsiniz. Fakat Bolu çok özel bir coğrafya. Bunun için Bolu'ya tabiatın kalbi diyoruz. Böyle bir coğrafyada Allah bize Belediye Başkanlığını nasip etmiş. Dünya'nın en güzel doğasına, coğrafyasına sahip bir şehrin belediye başkanısınız. Önünüzde 4 yıl kalmış. 4 yıl sonra Bolu ne olacak. Şu anda Bolu yaşanabilir kentler arasında ilk 10 arasında. İnşallah Dünya'da bu sıralamaya girsin ve ismi olsun istiyoruz. İddiamız Türkiye değil. Onun için göreve geldiğimiz günden bu yana çok yoğun bir çalışma içindeyiz. Kendimiz için bir hedef çiziyoruz. Onu tutturmak zorundayız. Ben ana sistemi oluşturmaya çalıyorum. Siz kaldırım taşını veya rengini beğenmeyebilirsiniz. Bunlar benim işim değil. Bunları sonradan gelenler yaparlar çok daha iyilerini de yapabilirler. Ama ana sistemi oluşturmak kolay değildir şehirde."dedi.

Geçmiş dönemlerde belediyecilik anlamında Türkiye'de Kayseri ve Konya'yı örnek veren Başkan Yılmaz, Şu anda Kayseri Allah rahmet eylesin o dönemde görev yapan Belediye Başkanı sayesinde bugünlere gelmiştir. Onlardan sonra gelenlerde izleri takip etmişlerdir. Şimdi o belediye başkanlarının isimleri sokaklara veriliyor. Hala yaşıyor o insanlar. İşte o insanlardan biriside ben olabilir miyim diye çalışıyorum. Bu ancak şehirle bütünleşme olur. Bazıları şehirde yaşarlar. Bazıları gelip geçerler. Bazıları da şehri yaşar. İşte ben şehri yaşamak istiyorum. Şehirle biz konuşuyoruz. İstişare yapıyoruz. Kararlı olun. Karar verirken çok düşünün. Çok istişare edin. Ama karar verdikten sonra sizin kararınızın önünde kimse duramasın. Size kızsalar da yaptığınızın kıymetini bilecek insanlarımızın olduğunu unutmayın.” şeklinde konuştu. Konferansın sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayan Yılmaz'a, AİBÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Burak Saygılı tarafından çiçek takdim edildi.Haber Merkezi