Bolu Belediye Meclisi tarafından alınan bir kararla yaşadığı sokağa ismi verilen, ülkemizde ve dünyada empresyonist resim alanında çok başarılı olan Bolulu ressam Orhan Ersoy'a bir jest de Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'dan geldi. Hayatı başarılarla dolu olan Bolulu ünlü ressama çalışmalarından dolayı bir plaket hediye eden Yılmaz, Değerli insanlarımızı hiçbir zaman unutmayacağız” dedi.

Ünlü ressam Orhan Ersoy yine Bolumuza oldukça katkıları bulunmuş olan Belgin Özer ile birlikte Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı makamında ziyaret etti. Sanat üzerinde gerçekleştirilen uzun sohbetin ardından Başkan Yılmaz, ülke genelinde ve hatta dünyada empresyonist resim alanında birçok başarıya imza atmış olan Bolulu ünlü ressam Orhan Ersoy'a teşekkür plaketi takdim etti.

Yılmaz daha sonra ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek yaptığı konuşmada, Orhan abi ve Belgin abi çok değerli insanlar. Orhan Ersoy gibi Belgin Özer gibi Bolu'ya hizmet etmiş diğer büyüklerimizin de hayatlarını yazarak kitap haline getirmeyi düşünüyoruz. Belediye Meclisimizin aldığı kararla Orhan abimizin yaşadığı sokağa onun adını verdik. Ve kendisine sanat hayatıyla kişiliğiyle bizlere örnek olduğu ışık olduğu için bir de plaket taktim ettik. Böyle değerli insanların yaşaması, yaşatılması lazım ve biz bu insanlarımızı hiçbir zaman unutmayarak sonsuza dek yaşatacağız” dedi. Haber Merkezi