Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, geçtiğimiz hafta sonu Bolu'ya gelen AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Bolu ziyaretinin olumlu geçtiğini belirtti.

Haber: Hakan Aydın

Bolu'nun Kültür ve Turizm Kenti ilan edilmesinin yıllardır üzerinde çalıştıkları bir proje olduğunu belirten Başkan Yılmaz, Başbakanımızı Bolu'dan ayrılmadan önce, sıkıntılarımız konusunda bilgilendirdik. En önemli sorunlarımızdan birinin, Atatürk Stadyumu'nun yeri olduğunu söyledik. Her ortamda, her fırsatta bunu dile getirdik. Bundan sonra Bolu'dan bir ismi karşısında gören Başbakan Davutoğlu'nun direk aklına ‘Şehir stadyumunun taşınması' gelecek. Davutoğlu'nun zihnine, nakış gibi işledik” diye konuştu.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Bolu ziyaretinde kentimizin önemli kazanımlar elde ettiğini belirtti. Davutoğlu'nun kongre sırasında verdiği sözlerin önemli ama yeterli olmadığını belirten Başkan Yılmaz, Sayın Başbakanımızın Bolu ziyaretinde önemli kazanımlar elde ettik. Bolu'nun Kültür ve Turizm Alanı ilan edilmesi önemli. Güney Çevre yolunun hayata geçecek olması da önemli. Ancak bizim için yeterli değildir. Kentimizin yaşanılabilir şehirler arasında daha da iyi seviyeleri gelmesi için şehir stadyumunun da taşınması lazım. Biz Başbakanımıza her bulduğumuz fırsatta bunu ilettik. Olimpik alanımızdan bahsettik ve devam eden projelerimizi anlattık. Her yakaladığımız fırsatta, bunu iletmeye devam ediyoruz. İl Başkanları toplantımız sonunda, Başbakanımıza şehir stadyumuyla ilgili sıkıntımızı söylemiştim. Helikopterle stadyuma indiğinde, stadyumun şehir içinde sıkıştığını kendi gözleriyle görmüş oldu. Helikopterden indi, yine stadyumu hatırlattım. Ziyaretlerini gerçekleştirdikten sonra, stadyumda helikoptere binmek için hareket etti. Başbakanımızı tünel çıkışında yine durdurdum ve stadyumu mutlaka şehir dışına taşımamız gerektiğini belirttim. Ben artık görevimi kısmen tamamladım. Bundan sonra, Sayın Başbakanımız Bolu'dan kimi görürse görsün, mutlaka zihninde Stadyumun taşınma meselesi belirecek” diye konuştu.