Turizm Haftası nedeniyle Highway Alışveriş Merkezi'nde Bolu tanıtım etkinlikleri ile yemek yarışması düzenlendi.
Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz Highway Alışveriş Merkezi'nde düzenlenen Bolu tanıtım etkinlikleri ve aşçılar arası yemek yarışması programına katıldı.
Bolu'nun gelecekte turizm ve üniversite kenti olacağını, bütün çalışmaları bu yönde yürüttüklerini söyleyen Başkan Yılmaz; Allah doğal güzellikler açısından dünyada eşi benzeri olmayan bir coğrafyayı bize nasip etmiş. Bu coğrafyayı iyi değerlendirebilirsek ve geleceğe yönelik iyi planlama yapabilirsek bundan halkımızın turizmden nasiplenmesini sağlarız diye düşünüyorum. Ama bunun için beraber inanmak zorundayız. Beraber adım atabilmenin heyecanını yaşamak zorundayız. Önümüz açık. İnsanımız doğayı katletmiyor. Yapısal anlamda sıkıntımız yok. Bundan sonrada planlamalarımızı doğru yapabilirsek inşallah bunu başarırız. Gelecekte aranılan ziyaret edilmesi gereken ve Türkiye için değil dünyada önemli bir merkez haline gelmesini sağlayacağımız bir şehre sahibiz” dedi.
“İnsanlarımıza turizmden gerekli nasiplenmeyi sağlamalıyız”
Doğanın her tarafta olduğunu fakat Bolu'nun çok farklı olduğunu ifade Başkan Yılmaz konuşmasına şöyle devam etti; Sıcak su kaynakları var ama Türkiye'nin en bol sıcak su kaynağına sahip il Bolu. Fakat bundan en az istifade eden il Bolu. Spor turizminin tamamına ev sahipliği yapabiliriz ama daha daha emekleme safhasındayız. Türkiye'nin en fazla yaylasına sahip il olmamıza rağmen yayla turizmi açısından daha hiç adım atamadığımız bir Bolu. İnşallah bu sektördeki insanlarla, Turizm İl Müdürlüğümüzün yardımlarıyla, sivil toplum örgütlerimizin müşterek hareketleriyle güzel bir Bolu'yu geleceğe taşırız ve insanlarımız turizmden gerekli nasiplenmeyi sağlar.
“Otellerimizi EMITT fuarına götürmekte çok zorlandım”
EMITT fuarına başlangıç aşamasında çok zorlandığımızı biliyorum. Bizim otellerimizi EMITT fuarına götürmekte çok zorlandığımı biliyorum. Ama şu anda artık EMITT fuarına Bolulular inandı. Çünkü bu fuar uluslararası en büyük çapta yapılan bir turizm fuarıdır. Bu çalışmaları yaygınlaştırarak daha da ileriye götüreceğiz. Biz Bolu Belediyesi olarak hep yanınızda olacağız ve önünüzü açacağız. Valiliğimiz ile beraber turizmin geleceğini sağlık temeller üzerine oturtur ve başarıyı hep beraber sağlarız diye düşünüyorum.”