Bolu Kent Konseyi Olağan Genel Toplantısı Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde yapıldı. Toplantıya katılan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz yaptığı konuşmasında önemli mesajlar verdi.

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada şehrin geleceği ile ilgili alınacak kararlarda kent konseylerinin ve sivil inisiyatifin yerel idareye yön vermesi gerektiğini söyledi.

Yılmaz, Kent Konseylerinin şehrin tüm meselelerini irdelemek, olgunlaştırmak ve olgunlaşan projeleri de yerel idareye Belediye ve il genel meclisine sunmak. Geçmişte buna benzer Belediye Başkanlarının yaptığı organizasyonlar vardı ama onlar biraz siyasi kaldı. İlk kurulduğunda biraz belediye güdümü içinde, toplum tarafından idarenin kendi kendini aklamak için kurulmuş gibi algılandığı yapılardı. Kentin ileri gelenleri, sivil inisiyatifin tamamı, siyasi olarak her görüş, düşünce olarak her fikrin ifade edildiği yapılar bunlar. Kentin bu yapılara sahip çıkması lazım. Bu yapıların kentin geleceği ile ilgili kararlar alması ve yönlendirmesi gerekiyor. Biz idarecilerin buna son derece ihtiyacı var. Ama bu tür yapıların günlük meseleler üzerinde durmaması şehrin geleceğini ilgilendiren konularda bizim önümüzü açması yön vermesi gerekiyor. Buna ihtiyacımız var. Biz yaptığımız çalışmalarda sivil toplum örgütlerini ve kenti doğru bilgilendirmediğimiz için birçok çatışmalar yaşandı. Aslında yaşadığımız çatışmaların doğru olup olamadığını da bilemiyorum. Bana sorarsanız çoğu siyasiydi. Bir katlı otopark yaptık yapılmaması için herkes ayaklandı. Niye ayaklandı hala anlamış değilim. Tarihi katlediyor dediler hangi tarihi katlettiğimi hala bilemiyorum. Kardelen sinemasının önü meydanla ilgili kaç yıl uğraştığımızı biliyorsunuz. Bolu'da bazı gelişmeler olduysa hem kendi iç bünyemizde hem karşımızda olanlarla mücadele ederek iş yapmaya çalışıyoruz. Halbuki bu inisiyatif daha önceden bizim önümüzü açsa. Bizim hatamız yok mu? hatalarımız var. En azından hatalarımız azalmış olur” dedi.

“Biz sivil inisiyatifle iç içe çalışacak bir yapıdayız”

Sivil inisiyatifle birlikte şehir için doğru adım atılması gerektiğini belirten Yılmaz, Hem siyaseten birlik içindeyiz. Hem de idare olarak valilik olarak diğer sivil toplum örgütleriyle de iç içeyiz. Önümüzdeki dönem öyle bir dönem yaşayacağız ki fırlayacağımız bir döneme gitmemiz gerekiyor. Böyle gideceğimiz bir dönemde önümüzü açacak projeler veya bizim düşündüklerimizin iyi analiz ederek eksiklerini de ortaya koyacak şekilde bizi doğru yönlendirerek şehrimiz için doğru adımları beraber atmanın zamanı artık geldi” ifadelerini kullandı.

Başkan Yılmaz'ın konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Geçtiğimiz yılda Kent Konseyi Tarafından organize edilen İzzet Baysal Şükran Günleri Bilim, Kültür, Sanat ve Turizm Festivali Kent Konseyi'nin birinci gündem maddesi oldu. Her yıl 11 Mayıs tarihinde kutlanan İzzet Baysal Şükran Günleri Bilim, Kültür, Sanat ve Turizm Festivali için çalışmalara başladı. İzzet Baysal Şükran Günleri Bilim, Kültür, Sanat ve Turizm Festivali'nin bu yıl 11 Mayıs Pazartesi'ne gelmesi nedeniyle etkinliklerin 9-10-11 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Kent Konseyi üyeleri Şükran günleri ile ilgili görüşlerini aktardı. Önümüzde günlerde programın netleşmesi için çalışmaların devam ettiği belirtildi. Toplantının bir diğer gündem maddesi ise Bolu'da Termal Turizm hayata geçirilmesi oldu. Toplantıya katılan İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, Bolu'da termal turizmle ve kaplıcalarla ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Kent Konseyi Başkanı Nadir Garipoğu; Bir şehrin termal turizmin olması için mutlaka tesislere ihtiyacı var. Tesis olmayan tere turist gelmez. Afyon almış başını gidiyor. Afyon yeni açtığı tesislerle ve yaptığı reklamla termal turizmde söz sahibi oldu. Bolu'ya yatırımcı getirip bu tesisleri kurdurursak bizlerde kısa zamanda termal turizmde ses getirmiş oluruz. Ben Bolu'yu Termal tesisleri kurulmuş turizme açılmış olarak hayal ediyorum. Bunun içinde Kent Konseyi'nin başında olduğum müddetçe Özel idareyi çok rahatsız edeceğim.” dedi. Haber Merkezi