Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda Belediyeden işçi çıkarılması konusunda açıklamalarda bulundu. Yılmaz İlk 117 işçinin işten çıkmasına sebep olanlar şuan yine 11 yıl sonra Belediyeyi karıştırmaya çalışıyorlarsa bunun hesabını ben sorarım. Biz huzurlu bir ortam içerisinde hizmetkârlık yapmak istiyoruz. Birilerinin siyasi şovuna, birilerinin seçim şovuna, birilerinin soytarılık yapmasına tahammülümüz olamaz” dedi.

Haber: Emrah ÖGET

“BU İNSANLARI BİZE KARŞI KIŞKIRTTILAR”

11 yıldır Belediye Başkanlığı yaptığını hatırlatan Alaaddin Yılmaz: En ehemmiyet verdiğim şey Belediye çalışanlarıyla Belediye arasındaki uyumun sağlanmasıdır. İlk Belediyeye geldiğimde çok fazla eleman olması dolayısıyla, Belediyenin adım atacak durumu olmaması dolayısıyla eleman çıkartmıştık. Eleman çıkartmamak için de herkese yalvarmıştık. Bildiğim kadarıyla izin ile bu işi çözecektik, herkes 1-2 ay izne çıkacaktı ve bir yıl içerisinde bu normale dönüşecekti. Bu konuda sendikaya, işçilere, basına, siyasi partilere, sivil toplum örgütlerine yalvardık. Sonuç ne oldu herkes işçileri körükledi, sizin kılınıza zarar gelmez kimse size bir şey yapamaz diyerekten onları bize karşı kışkırttılar. Şuan artık rüzgâra göre hareket eden yapılar yok, şuan Bolu'nun geleceği ile ilgili elini kolunu değil vücudunu Bolu'nun problemlerinin altına koymak isteyen bir Belediye var dedik ama kimseyi inandıramadık. Sonuç olarak belli bir kesim insanın işten çıkmasına neden oldular. Kimler az önce söylediğim bütün kesimler. Sonrada bu insanları kullanmaya başladılar, her seçimde bu insanları bize karşı kışkırttılar” dedi.

“DÜZGÜN, DÜRÜST ÇALIŞAN BİR BELEDİYEYİZ”

Daha önceki dönemlerde işten çıkarılan 117 kişi ile ilgili olarak konuşan Yılmaz, bu insanların Belediye karşı kışkırtıldığını ifade ederek: Bu insanları kışkırtanlar netice olarak bu insanlara sahip çıkabildiler mi hayır bu insanları ekmeklerinden ettiler. Ben ise bir tanesinin burnunun kanamaması için bütün çalışmalarımı yapmıştım. Hatta işletmelere demiştim ki bizim şu kadar elemanı çıkartmamız lazım yardımcı olun belediyeye bu elemanları bünyenizde istihdam edin demiştim ve bu istihdamı gerçekleştirecek şekilde de ayarlamıştım. O günün şartları içerisinde çıkarttığımız tam sayıyı bilemiyorum 117 kişinin işini de hazırlamıştım. Bu kadar düzgün, dürüst çalışan bir belediyeyiz. Ama maalesef hem davula, hem sırtına vurmak isteyenler o 117 işçinin hem işten çıkarılmasına neden oldular hem de bizim dediğimiz yerlerde işe devam etmelerinin önüne geçmiş oldular ve ondan sonrada her seçim döneminde kullanarak onları sömürdüler ve bunların paralarını da aldılar. O dönemden bu zamana kadar da biz belediye içerisinde o şu siyasi görüştendir, şu buradandır, bu farklıdır ayrımı yapmadık hepsini kucakladık. Çıkartırken de son giren ilk çıkar mantığıyla çıkarttık. Mahkemede bizim aleyhimize karar çıktı, eğer o dönemde mahkemenin bizim aleyhimize karar vereceğini bilseydim çıkartılması gereken problemlileri çıkartırdım. Bana göre hiç suçu olmayanları çıkarttık ve bunlar hep kullanıldı. Ama bunları kullananlar bu insanlara sahip çıkamadılar ve bu insanların hesabını vermediler. Eğer bizim sözümüzü dinleselerdi kimse işten çıkmayacaktı. Şuanda ben Bolu'da olmadığım bir dönem içerisinde gene Belediyedeki çalışma hayatını huzursuz etmek isteyen bir yapı oluşmuştur. Bu yapıyla ilgilide konu belediyeyle alakalıdır ama belediyenin asli görevi içerisinden değildir çünkü bunlar müteahhit elemanlarıdır. Seçim döneminde Belediyeyi sıkıntıya sokmayı arzulayan kesimlerin Belediyedeki çalışma huzurunu bozmaya çalışmışlardır. Müteahhitte problemi olan elemanlarını çıkartmıştır” şeklinde konuştu.

BOLU BELEDİYESİ SİYASİ ŞOV ALANI DEĞİLDİR.”

Bolu Belediyesindeki çalışma huzurunu bozmaya çalışanlara tahammülleri olmadığını belirten Başkan Yılmaz: Dün öğrendiğim kadarıyla şuan Milletvekili olan arkadaş, işçilerle ilgili yapılan toplantıya katılarak gene provokasyona başlamış, seçim dönemi ya. Ben şunu ifade etmek istiyorum; Bolu Belediyesi'nde çalışma huzurunu bozmaya kalkanlara tahammülümüz yoktur. Bu kimsen gelirse gelsin. Bu milletvekilinin Bolu'ya bir katkısı olduğunu bana söyleyebilirseniz söyleyin. Bolu Belediyesine bir katkısı varsa söyleyin ama her dönemde provokasyon yaparak ya dava alıp para kazanma hedefi ya da siyasi olarak şov yapma hevesi her dönem vardır ve buna inananlarda vardır. 117 işçinin çıkması neticesinde buna inananların hiçbir tanesinin geriye dönemediğini gördüler ve buna inananların hepsi de perişan oldu. Eğer o zaman ona inanmayıp da benim söylediğime inansalardı şuan hepsi işyerindeydiler ve devam ediyorlardı. Dün milletvekilinin gittiğini öğrenince dedim ki bu yine bir siyasi atraksiyon. 11 yıldır Belediye Başkanıyım siyasete Ak Partiden de gelse başka partiden de gelse taviz vermediğimi bilirsiniz. Ama hala eğer CHP Bolu Belediyesinin içini karıştırmak için çalışıyorsa buna müsaade etmem. Buna vesile olan herkesi yok sayarım. Bu kadar huzurlu bir şekilde çalışan bu yapıyı bozmaya çalışanlar şunu bilsinler ki ben Bolu Belediyesi ve Bolu'nun geleceği için elimi parmağımı değil, bedenimi ortaya koymuşumdur. Ve bu bedeni yok etmeden hiç kimse Belediyenin işlerine provakatif pisliklerini aktaramazlar. Bolu Belediyesi siyasi şov alanı değildir. Siyasi şov haline getirenler kimlerse sendika dâhil olmak şartıyla bulup bu kişileri atması lazım. Atmazsa canı yanan zavallılar olmasın. Ben hiç kimsenin burnunun kanamasını, sıkıntı çıkmasını istemeyen bir yapıya sahibim. İlk 117 işçinin işten çıkmasına sebep olanlar şuan yine 11 yıl sonra Belediyeyi karıştırmaya çalışıyorlarsa bunun hesabını ben sorarım. Biz huzurlu bir ortam içerisinde hizmetkârlık yapmak istiyoruz. Birilerinin siyasi şovuna, birilerinin seçim şovuna, birilerinin soytarılık yapmasına tahammülümüz olamaz” dedi.