Yıl 2050

2050 yılında dünyaya hükmeden yeni süper güçler ortaya çıkacak, bunlar sanılanın aksine Avrupa'da ki güçlü ülkeler değil, Japonya Türkiye ve Polonya olarak fütürist (geleceği tasarlayan/öngören) uzmanların değerlendirmesi ve coğrafi konumlarına göre ön görülüyor.

Her ne kadar bu ülkeler yeni süper güç olsalar da, uzaya kuracağı askeri üsler ile dünyanın her yerine oturduğu yerden müdahale edebilecek olan Amerika gücünü koruyacak.

Japonya ve Türkiye geliştireceği iyi ilişkiler ile Aya kıtasında birlikte hâkimiyet kurarken, Rusya'nın gerilemesi ile Kuzeyde Karadeniz Türk gölü haline gelecek, Kafkaslarda Türkler tek söz sahibi olacak.

Batıda ilerleyişini sürdürecek, yine Rusların zayıflaması ile balkanlar kaos içinde olacak, müttefikleri de zayıflayacak, ortaya çıkacak boşluğu Türkiye dolduracak, Kırım ve Odesa önemli ticaret merkezlerimiz olacak.

Amerika Türkiye'nin yükselişinin önüne geçebilmek için batıda Polonya'yı destekleyerek güçlendirip süper güç olmasını sağlayacak.

Akdeniz Türk hâkimiyetine girecek, Afrika kıtasında Türklerin ilerleyişi sürecek. Orta doğuda istikrarsızlık aynen devam edecek ve Türkler bu sahada Suudi Arabistan a kadar ilerleyerek söz sahibi olacaklar, Süveyş kanalı kontrol altına alınacak. Kızıl denize hâkim olunacak, İsyancı Araplar ile çatışmalar bastırıldıktan sonra Arap Yarımadasındaki hâkimiyetimiz sağlamlaştırılacak.

Ali Kuzu, ‘Dünyanın Derin Devleti İlluminati' kitabında yaptığı araştırmalar ile 2050 yılı dünya düzenini bu şekilde anlatıyor. Bizde 2050 yılında Bolu ya bakalım.

Düzce ve Hendek il sınırlarımıza alınarak Bolu büyük şehir olacak, doğuya doğru tarım alanları yerini kentleşmeye bırakarak Çaydurt ile birleşecek, 2020 yıllarında bitirilmiş olan yeni sanayi ve organize sanayi bölgesi şehir içinde kalmasından dolayı Yeniçağa'ya taşınması gündeme gelecek, güneye doğru Karacasu ile birleşen şehir, batıya doğru Elmalık'a kadar genişleyerek nüfusu 1 milyonu aşacak, plakamız 3 harfli ve dört rakamlı plakalara ulaşacak, şehir içi ulaşım Bolu metrosu ile yapılacak, kuzeyde otoyol şehir içinde kalacağı için şehir içi ulaşımda kullanılacak, şehirlerarası bağlantı süper hızlı trenler ile yapılacak. Yine 2020'ler de Karacaağaç mevkiine yapılmış olan hava alanı yetersizlikten dolayı kapanarak çok daha büyüğü Yeniçağa-Gerede arasında yapımı başlanacak.

Boluspor şampiyonlar liginde final oynayacak demek isterdik fakat görünen o ki, 2050–2051 sezonunu, 2 yönetim ve 3 teknik direktör değişikliğiyle son maçlarda kümede kalmayı garantileyerek tamamlayacak.

Neden yazdık bunları;

Kobani bahanesiyle ülkeyi Orta doğuya çevirme niyetinde olanlar görsün istedik, 2050 yılındaki Türkiye'yi biz değil dünyanın gelecek planlayıcıları tarif ediyor, bu olaylar muhalefet, cemaat ve Kürtçüler için geçici umut kaynağı olmaktan öteye geçemez. Büyük değişim ve dönüşüm için büyük krizlere hazır olunmalıdır. Büyük Türkiye bu krizleri atlatıp yoluna devam edecektir.