AKP Bolu Milletvekili Aday adayı Ömer Sayın'ın adaylık başvurusunda yaptığı Hilafet çıkışı mahkeme salonlarına taşınıyor. CHP Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıkılmaz yaptığı açıklamada, Sayına'a ağır ifadelerle yüklenirken, Görev yaptığı başarısız il başkanlığı döneminde de akıl ve mantık dışı söz ve eylemleri ile hem Bolu hem Türkiye gündemini meşgul eden bu şahsiyet, ekmeğini yediği Cumhuriyet değerlerine alenen saldırmıştır” dedi.

Ömer Sayın'ın açıklamaları sonrası CHP Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıkılmaz harekete geçiyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yıkılmaz şu ifadeleri kullandı;

CUMHURİYET DEĞERLERİNE ALENEN SALDIRMIŞTIR

Eski AKP İl Başkanı Ömer Sayın, milletvekilliği adaylığı başvuru töreninde yaptığı konuşma ile ilimizi bir kez daha utandırmıştır. Görev yaptığı başarısız il başkanlığı döneminde de akıl ve mantık dışı söz ve eylemleri ile hem Bolu hem Türkiye gündemini meşgul eden bu şahsiyet, ekmeğini yediği Cumhuriyet değerlerine alenen saldırmıştır. Beceriksizce yaptığı İl Başkanlığı döneminin kusurlarını sağa sola fütursuzca saldırarak ağabeylerinin gözüne girmeye çalışmaktadır.

HALİFELİK MAKAMINA GEREK YOKTU

Geçmişi siyasi çelişkilerle, gel gitlerle dolu olan bu şahıs 03 Mart 1924 günü kaldırılan hilafete olan doyumsuz özlemini ağız dolusu ağır belagatle ile itiraf etmiştir. Bu hareketi ile yürürlükteki kanunlara açıkça muhalefet etmiş ve suç işlemiştir. Bu nedenle cezalandırılması için gereğini yapacağım.

Türkiye Cumhuriyeti, kuruluşundan itibaren her alanda yenileşmeyi ve ilerlemeyi kendisine ilke edinmiştir. Bununla birlikte, geçmiş dönemlerde olduğu gibi yenileşmeye karşı olanlar da vardı ve var olmaya devam etmektedirler. Halifeliğin kaldırılmasıyla, yeniliklere karşı olanların sığınabilecekleri ve güç alabilecekleri önemli bir dayanak noktası ortadan kaldırılmıştır. Milli egemenlik ilkesine göre kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nde, halifelik makamına gerek yoktu. Bunun yanı sıra, halifeliğin kaldırılması ile devlet yapısının laikleşmesi için, önemli bir adım atılmış oldu. Çünkü Türk inkılâbının temel taşlarından biri de laikliktir. Laiklikte devletin temeli ve simgesi din değil, akıldır. Halifeliğin kaldırılması ile Türk milletini çağdaş uygarlık düzeyine çıkarmak için önemli bir engel aşılmıştır.

BU MEMLEKET SAHİPSİZ DEĞİLDİR

29 Ekim 1923'ten beri özgür bireyler olarak değerleri ile yaşadığımız Türkiye Cumhuriyetimizi korumak ve kollamak her yurttaşın asli görevidir. Halkımızın özenle koruyarak bu günlere getirdiği cumhuriyetin yaşam tarzı ve özgürlüklerini kimi meczupların anlamasını beklemek büyük haksızlık olur. Eski İl Başkanının ağzında kendini bulan bu hilkat garibesi karanlık zihniyet son 13 yılda ülkenin her köşesine sızmış ve 92 yıldır dimdik ayakta duran cumhuriyetimizi yıkmanın sinsi planlarını yapmaktadırlar. Sözde özgürlükler adı altında bu topraklarda binlerce şehitle kazanılmış değerlerimizi, hurafeleri ile karanlık düşünceleri ile meczupları ile yok etmeye çalışmaktadırlar. Meczuplar kendilerini mutlaka bir şekilde deşifre ederler. Bunlar bazen sıradan vatandaş, bazen belediye başkanı, bazen başbakan, bazen cumhurbaşkanı bazen de bu örnekte olduğu gibi eski il başkanı yüzü ile görünür olurlar. Cumhuriyetin şamarını enselerine her yedikçe de akılları başlarına gelecektir. Bu memleket sahipsiz değildir. Biz buradayız ve bunları not ediyoruz.” Haber Merkezi