Ak Parti Bolu Milletvekili Aday Adayı Mehmet Emin Güz düzenlediği basın toplantısında, CHP'nin 2 vekil çıkaracakları yönündeki söylemleri hakkında ne düşündüğü sorusuna Tanju bey 2-1 yapacağını söyledi. Burada benden daha ziyade CHP'nin 3. Sırasındaki arkadaşın buna cevap vermesi lazım. Çünkü kendisini konu mankeni olarak mı çıkartıyorlar. Bunun cevabını onun vermesi lazım. Bizim hedefimiz 3-0'dır” yanıtını vermişti. Konuyla ilgili CHP'den Güz'e yanıt gecikmedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıkılmaz yazılı bir açıklama yayımlayarak, Sen önce AKP'de çadır tiyatrosuna çevirdiğiniz aday belirleme oyununu irdele, sorgula ondan sonra resmi olarak aday olabilirsen ki hiç sanmıyorum ondan sonra konuş, eleştir” diye konuştu. CHP Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıkılmaz'ın açıklaması şöyle: AKP'nin ezeli ve ebedi kaybedeni, demokrasi kelebeği, şerefli yenilgilerin profesyonel aday adayı Sayın M. Emin Güz partimin adayları ile ilgili yerel basında kendi üslubunu beyan eden açıklamalarda bulunmuştur. Sayın GÜZ önce kendi geçmişindeki muhteşem yenilgileri sorgulayabilirse oradan başlasın!

Kendisi bir avukat olarak önce bugüne kadar yenilen haklarını arasın! 2009 Yerel Seçim temayül birincisi ve kaybedeni, 2011 Genel seçim temayül gizli oylama açık sayım birincisi ve kaybedeni, 2014 genel seçimin temayül yoklaması birincisi ve muhteşem hüzün finali ile siyasi hayatını sonlandıracak olan şahsiyettir. Aynı muhterem kalkmış partimin adaylarının kalibresini ölçüyor, küçümsüyor sınırlı kapasitesi ile sözüm ona ironi yapıyor. Adama sorarlar sen kendi başını düzdün de gelin başı mı kaldı? Diye… Cesaretin varsa önce bugüne kadar yenilmiş haklarını ara, hakkını! Kendi hakkını arayamayan korkak adamdan bu memlekete ne hayır gelecek?

Her yenilgi sonrası sadece engin engin bakmakla yetinen, kendi partisinde tokat yedikçe mahcup müezzin edasıyla öbür yanağını da uzatan bu garibim mi Bolu'yu Gazi Meclis çatısı altında temsil edecek? Hiçbir temsil kabiliyeti olmayan, doğru dürüst bir miting düzenleyemediği için dönemin AKP Genel Başkanı Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından ulu orta haşlanan bu yetenek abidesi mi Bolu'yu yeni ufuklara taşıyacak? Erzurumlunun dediği gibi; Ört ki ölem! Benim partimde üyenin iradesi üzerine kimse ipotek koyamaz. Ön seçimi kazanan adaylarımız milletvekili adaylarımızdır. Sen hayatın boyunca böyle bir heyecan yaşadın mı? Aday adayı olarak kazandığın, duvarına astığın bir tek mazbatan var mı? Sen önce AKP'de çadır tiyatrosuna çevirdiğiniz aday belirleme oyununu irdele, sorgula ondan sonra resmi olarak aday olabilirsen ki hiç sanmıyorum ondan sonra konuş, eleştir. Kendini daha fazla komik hale düşürme! İnsanlar sana baktıkça demek ki herkes aday adayı olabiliyor diye düşünüyor. Muhteşem finalin ve ileri demokrasinizde bol şanslar!” Haber Merkezi