CHP Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıkılmaz, İzzet Baysal'ın aramızdan ayrılışının 15. Yıl dönümünde mesaj yayınladı. Yıkılmaz, 12 yıldır bu ülkede yaşananlar, senin aziz ömrün ve vasiyetinle taban tabana zıttır. Yaşadığın her an ile geçmişinle, vasiyetinle cumhuriyet terbiyesi ile yaşamış tüm yurttaşlar gibi bu ülkeye çok şey kattın” dedi.

CHP Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıkılmaz yaptığı açıklamada, Sen ki tüm malvarlığını, sağlığında kazandığın dünyevi varlığını hiçbir karşılık beklemeden bu şehrin insanlarına vakfettin, hayrına hizmete sundun, sonsuza kadar insanlığa teslim ettin! Günümüzde yaşanan tüm çıkar kavgalarına, tüm itiş kakışa rağmen Bolu insanına bila bedel sarf ettin, senin yerin cennettir! Japon atasözündeki gibi, hiç ihtiyacımız olmayan şeyler için asla sevmediğimiz işler yapmak yerine severek yaptığımız işlerle insanlığa katkı sunabiliriz. İzzet Baysal bu terbiyenin Bolu'daki canlı örneğidir. Cumhuriyet terbiyesi ile yetişmiş, Cumhuriyet terbiyesi ile eğitilmiş ve bu ahlakla yaşamını biçimlendirmiş İzzet Baysal, Kuvay-ı Milliye disiplini ile bu ülkeye değer katmış eşsiz insanlardan biridir” ifadelerini kullandı.

ÜLKE YOBAZLIĞA, GERİCİLİĞE TESLİM OLMUŞ…

Yıkılmaz, Dünyevi hayatta kazandığını uhrevi hayatta huzur ve dinginlik için bu şehrin çocuklarına hiçbir karşılık beklemeden, sadece bir Fatiha için bahşeden İzzet Baysal bulunmaz bir örnektir. Bu şehirde yaşayıp, bu şehirde iktidarın şakşakçılığı ile hesapsız servet kazanan tüm görgüsüzlere örnektir. Bu dünyada kazanılanın bu dünyada kaldığını göremeyen, görgüsüz sonradan görmelere, hesapsız zenginleşenlere, ahir ömrü ile öğretmen bir tecrübedir. Sevgili İzzet Baba, 12 yıldır bu ülkede yaşananlar, senin aziz ömrün ve vasiyetinle taban tabana zıttır. Yaşadığın her an ile geçmişinle, vasiyetinle cumhuriyet terbiyesi ile yaşamış tüm yurttaşlar gibi bu ülkeye çok şey kattın. Ancak gittiğin günden beri bu şehir bu ülke yobazlığa, gericiliğe teslim olmuştur. Bugün çok eminim ki mezarında huzurun yok! Bu ülkenin çocukları sana ve bıraktığın mirasa sahip çıkmak için mücadelesine ara vermeyecektir. Huzur içinde, ışıklar altında uyu!” dedi. Haber Merkezi