CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıkılmaz, halkın tercihlerine saygı duyulmasının herkesin sorumluluğunda olduğunu söyledi. Yıkılmaz, 7 Haziran seçim sonuçları ülkemizde birçok ezberi bozmuştur. 13 yıllık ileri demokrasi süsü altındaki zorbalık son bulmuştur. Sağduyulu vatandaşımız sandıkta tüm siyasi partilere çok önemli mesajlar vermiştir” dedi.

CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıkılmaz seçim sonrası yaptığı açıklamada sandıktan çıkan oranlara saygılı olunması gerektiğini belirtti. Yıkılmaz, açıklamasında şunları söyledi: 7 Haziran seçim sonuçları ülkemizde birçok ezberi bozmuştur. 13 yıllık ileri demokrasi süsü altındaki zorbalık son bulmuştur. Sağduyulu vatandaşımız sandıkta tüm siyasi partilere çok önemli mesajlar vermiştir. Ancak en önemli mesaj iktidar partisine verilmiştir. Seçmenin % 60'ı AKP'ye yeter artık demiştir. Matematik sonuçlara göre 8 Haziran sabahı hükümet yok hükmündedir. Tek başına iktidar olma ve başkanlık hayalleri suya düşmüştür. Bir kez daha da ülke gündemine gelmesi mümkün görünmemektedir. Şerefi üzerine tarafsız kalacağı yeminini eden Recep Tayyip ERDOĞAN çok kirli bir üslupla meydan meydan gezerek partisine açıktan oy istemiştir. Siyaseti klozet seviyesine kadar indirmiştir. Meydanlarda sergilediği bu tavır ile AKP'nin hezimetinin sebebi olmuştur. Sandığın en önemli diğer mesajı MHP ve HDP gibi kaba milliyetçilik üzerinden siyaset yapan partilere; mücadele ve çözüm yerinin gazi meclis çatısı altının olduğunu göstererek verilmiştir. Halkımız hiçbir şekilde kavga istememektedir. Her türlü sorunun çözümü meclistir. Çözüm sokakta, dağda değil özveride, fedakarlıkta ve empati kurmaktan geçer. Avrupa'da gelişmiş birçok ülkede başarı ile uygulanan koalisyon kültürünü yaşama kavuşturmak için tarihi bir fırsat ele geçmiştir.

CHP+MHP koalisyonuna HDP'nin dışarıdan veya koalisyona katılarak vereceği destekle eşsiz bir birliktelik yaşanabilir. 13 yıllık soygun talan düzeni bitmiştir. Şimdi sıra hesaba çekilme sırasıdır. Ayakkabı kutularının, bakara makaraların, kol saatlerinin, para sayma makinelerinin, parsel parsel satışların, elimde yüzlerce dosya var laflarının hesabı sorulacaktır. Halkımızın büyük beklentisi budur. Gezi eylemlerinde öldürülen gençlerimizin kanları eline bulaşmış iktidara hesap sormak meclisteki partilerinin yetki ve sorumluluğundadır. Sayısal gücünü hesap sormak için kullanmayan partilerimiz bir sonraki seçimde yok olmaya mahkûmdur. Berkin'in, Abdo'nun, İsmail'in, Ethem'in, Mehmet'in, polis Mustafa'nın, İrfan Tuna'nın hesabı sorulmalı! Bu canlar boşuna gitmedi! Bolu'da tüm sandıklarda yiğitçe mücadele eden partililerime, tüm ilçe yöneticilerime, adaylarıma binlerce kez teşekkür ederim. Gerede ilçemizde görevlendirdiğimiz partili genç müşahitlerimize saldıran başta Gerede Belediye Başkanı, AKP Gerede İlçe Başkanı ve milletvekili Fehmi Küpçü'yü de halkın takdirine bırakıyorum. Gerede'de görev yapan genç arkadaşlarımıza seçim sırasında bir bardak çayı çok gören sözde Müslüman din bezirgânlarını da Bolu kamuoyunun yüksek vicdanına havale ediyorum. Bu çaylar AKP'nin çayları size yok diyerek o kardeşlerimizi, okullardan kovan, dışarıda bekleyin, sandığa yaklaşmayın diye tehdit eden AKP barbarlarının demokrasiden ne anladıkları ortaya çıkmıştır. Bundan sonraki her seçimde yine Gerede'de olacağız. Merak etmesinler. Hep dedikleri gibi ‘Milli İradeye Saygı'” Haber Merkezi